5 Функционални проекта на едноетажни фамилни къщи

Мечтата на почти всяко семейство в страната е да избяга от малкия апартамент в пренаселения град и да се нанесе в китна къщичка с градина. В случай, че вече сте събрали необходимите средства, ние идваме на помощ с 5 страхотни идеи за едноетажни фамилни къщи по проект на Стършанов Архитекти:

Назад
Следващ

1.Къща Карина

Къща Карина верандаКъща Карина фасадаКъща Карина разпределение

Къща „Карина“ е завършен проект, специално създаден за четиричленно семейство – едноетажен дом със скатен покрив и застроена площ от 152 кв.м. Разполага с четири стаи, от които три спални. Баните в къщата са две, а голямата веранда е най-забележителната част от проекта.

Сградата може да бъде разположена както в средата, така и впредната част на парцела. Предпоставка за това са предвидената веранда към заден двор и прозорците по цялата периферия на къщата.

Семплата визия и изчистените линии са специфична особеност на архитектурния план. Екстериорът е красив, с фини съвременни нотки. Ефектните рамки на прозорците придават атрактивна визия на фасадата.

Този дом разполага с отворена дневна, заемаща площ от 43,39 кв.м. Кухнята е позиционирана в Г-образен бокс, като визуално е отделена от пространството за почивка и релакс. Предвидено e и място за камина, която да внася допълнителна доза домашен уют. Естествената светлина навлиза през големите прозорци на две от стените в стаята, а гледкaтa към двора също не е за подценяване. Третата стена е с френски прозорец, който води към обширна веранда в задния двор. Нейната площ може лесно да бъде превърната в дневна или трапезария през топлите месеци от годината.

Трите спални са с почти еднакви размери. Всяка от тях разполага с големи прозорци. Родителската спалня е разположена в близост до активната част от дома, а детските стаи са с гледка към задния двор. Между стаите са позиционирани и санитарните помещния със самостоятелен достъп: тоалетна за гости, мокро помещение /за перално или килер/, просторна комбинирана баня с място както за вана, така и за душ кабина.

Къща „Карина“ може да се превърне във вашия дом-мечта!

Назад
Следващ