1. Фермерски полилей във формата на клетка

Модерна трапезария с фермерски полилей като клетка закачена на вериги

На вашето внимание представяме тази трапезария от Kelly Nut Design. Минималистичният дизайн на осветителното тяло е това, което прави този фермерски полилей във формата на клетка закачена на вериги, толкова елегантен. Изчистените линии на нестандартното осветление със сигурност си съответстват с интериора на стаята.

2. Светеща фигура на стената

Нетипични осветителни тела: Светеща фигура във формата на велосипед

Обособете паркомясто за вашите велосипеди в гаража, с нестандартна светеща фигура на стената. Jaimee Rose Interiors ни представят персонализиран знак, който предоставя ненатрапчиво осветление и внася характер и настроение.

3. Нестандартни плафони на тавана

Нестандартни плафони на тавана

Плафоните могат да бъдат визуално вълнуващ акцент, както можем да видим в този съвременен апартамент от Howells Architect and Design. На тавана са поставени три плафона от френския дизайнер Жан Перзел (Jean Perzel). Осветителните тела имат емайлирано оптично стъкло с бронзови акценти. Тези красиви плафони осветяват пространството без да преуморяват очите. Изчистената им форма също трябва да бъде оценена, защото никога няма да излезе от мода.


 

Полилеи, пендели и плафони от GRANDecor


 

4. Висящ стъклен глобус в комбинация с привличащ вниманието тапет на тавана

Нетипични осветителни тела: Стъклена сфера в комбинация с тапет на тавана

Използвайте максимално своята ,,пета‘‘ стена с тази шикозна идея от 6sqft. Тапетът с геометричен мотив на тавана и голяма висяща лампа превръщат тавана във фокусна точка. Центрирането на повтарящия се модел на тапета около лампата е ключов трик за постигането на тази нестандартна идея.

5. Полилей в стил Мид-сенчъри

Нестандартни осветителни тела: Лампа в стил Мид-сенчъри

В тази модерна трапезария от Kelly Martin Interiors е поставено нестандартно осветление, дело на Джонатан Адлър (Jonathan Adler), което със сигурност добавя ретро привкус. Месинговото осветително тяло в стил Мид-сенчъри е единственото бляскаво нещо в стаята и прекрасно компенсира изчистените линии на трапезната маса и опростените извивки на кожените столове.

6. “Разклоняващ” се полилей за по-органична визия

Разклоняващ се полилей носи усещане за природа

Семплият дизайн със сигурност не означава липса на стил. Този “разклоняващ се” полилей от Линдзи Аделман (Lindsey Adelman) е основен акцент в шикозната трапезария от Regan Baker Design. Металните разклонения и ръчно изработените стъклени глобуси на това нестандартно осветително тяло носят усещане за природа. Полилеят е разположен над масата и столовете, внасяйки топло и интимно усещане без да се загубва модернистичната нотка на стаята.

7. Шаби-шик полилей за по-небрежен дизайн

Съвършено-несъвършеният шаби-шик полилей прави шикозно изявление в този съвременен дом от Studio McGee, вдъхновен от фермерските къщи. Нетипичното осветително тяло се отличава с железни елементи, висящи пискюли и внася щипка класически стил в тази иначе небрежна и уютна трапезария.

8. Нетипично голям лампион

Нетипични осветителни тела: Голям лампион

Най-добрите идеи за декорация обикновено съчетават страхотен стил с практична функционалност. Този хромиран, нетипично голям лампион в хол по проект на интериорния дизайнер Джейми Роуз (Jaimee Rose), е фантастично решение, ако искате да впечатлите с нещо нетипично. Сякаш преодоляло гравитацията, това нестандартно осветително тяло със сигурност ще впечатлява гостите ви, като същевременно ще изпълнява основното си предназначение – осветление.


 

Лампиони от GRANDecor


 

9. Осветителни тела от цимент

Осветителни тела от цимент или имитиращи цимент

Осветителните тела, създадени от нетрадиционни материали, до някаква степен персонализират пространствата. Екипът от дизайнери на ReDesign Home е избрал да постави лампи от цимент в тази шикозна черна кухня. Каменната текстура на нетипичното осветително тяло придава органична красота на иначе традиционното пространство за готвене.

10. Кристален полилей за елегантен хол

Кристален полилей за по-луксозна визия на помещението

Създайте луксозно малко кътче в дома си с пищен кристален полилей, както са направили дизайнерите от Black Lacquer Design. Осветителното тяло, подобно на бижу, е в перфектна хармония с цветовете на стаята.

Онлайн магазин на GRANDecor