Разнообразете всяко помещение с принт стъкло

Гръб на кухня от принт стъкло

За наш късмет светът на интериорния дизайн в днешно време е толкова богат, че имаме възможност да избираме измежду безброй материали, форми, цветове, идеи. В тази връзка преобразяването на дома не винаги е свързано с цялостен ремонт или подмяна на обзавеждането. Понякога дори малката промяна създава съвсем различно усещане и атмосфера.

Днес ще се спрем на една тенденция в обзавеждането и декорацията, която набира все повече популярност, а именно принт стъкло. Всички сме виждали невероятните пълноцветни изображения върху искрящата, гладка повърхност на стъклото, но какво представлява тази технология и какви са предимствата й всъщност? На тези въпроси любезно ни отговарят колегите от J Point с подробни разяснения за процеса на изработка и приложението на печата върху стъкло.

Какво представлява принт стъклото?

Принтирането на стъкло е дигитална технология, която позволява запечатването на изображение по ваш избор върху стъклена повърхност. Високотехнологичният печат се отличава с изключителна издръжливост и изображението не избледнява и не се променя. Продуктът минава и термична обработка, което допълнително засилва неговата устойчивост.

Какво приложение има принт стъклото?

Приложението на принт стъкло е изключително широко. Имайки предвид, че е устойчиво на влага и топлина, принтираното стъкло може да се използва във всички помещения у дома, включително и банята, както и в публични помещения като офиси, магазини и други.

Друго предимство на тази технология е, че печата може да бъде както пълноцветен така и полу-прозрачен. Така имате възможност да скриете малка част от витрина или параван и да оставите друга част напълно прозрачна.

Най-популярните приложения на принт стъклото в дома са:

1.Кухненски гръб, плот или вратички на шкафове

Подобно допълнение към кухнята ще придаде модерен и изискан вид на помещението. Изображението, което ще изберете, може да бъде съобразено с останала част от интериора, така че да пасва идеално и същевременно да привлича вниманието. Гладката повърхност се почиства лесно, което също е голямо предимство в кухнята. Устойчивостта на топлина и влага правят принт стъклото чудесен избор и за кухненски гръб.

В предвид предназначението на кухнята, бихте могли да се спрете на картинка изобразяваща свежи плодове и зеленчуци, подправки, любима храна или цитат свързан с удоволствието от храненето (а дори и мотивиращ цитат за тези, които имат нужда от допълнителен стимул да готвят).

2. Параван или душ кабина

Стандартната душ кабина или параван ще изглеждат блестящо с подходящото изображение върху тях. Можете да заложите на релаксиращ пейзаж, цветя или Дзен мотив. Също добра идея е да заложите на принт стъкло за гръб на мивката или на стената до ваната. Така ще можете да релаксирате в горещата вана, радвайки се на прекрасен пейзаж, а не взирайки се в стандартните фаянсови плочки.

Влагоустойчивостта и хигиеничността на тази технология също са важен фактор при избора на обзавеждане за банята. Тъй като макар и минимален все пак съществува риск от подхлъзване в банята и чупене на стъклените повърности, трябва да отбележим, че принт стъклото от типа Safety Glass не се разпада на малки парченца, а остава цяло.

3. Декорация за стена

Вместо да залагате на фототапети, колажи от снимки, или плакати, изберете съвременния вариант и закачете семеен портрет, любим изглед или мотивираща мисъл отпечатани върху стъкло на стената. Абсолютно всяко помещение у дома би било подходящо – вертикален панел в антрето, приветстващ ви у дома, морски или планински пейзаж в спалнята, абстрактно изображение, което да разчупва интериора във всекидневната.

Интересна визия се създава при пречупването на светлината през гладката повърхност, а в определени цветове принт стъклото създава дори 3D ефект.