При обзавеждане на ново жилище или ремонт на старо, пъровото нещо, за което трябва да помислим, е как да „облечем“ самите помещения. Покритието на стени, подове и тавани е от основно значение за функционалността и цялостната визия на дома. Преди да започнете да си представяте дизайнерски тапети и декоративни мазилки, нека помислим практично и да се запознаем с преимуществата и приложението на гранитогреса в интериора на дома.

Материалът гранитогрес ни е познат от дълги години като едно от най-използваните и функционалните покрития за подове и дори за стени. Неговата популярност е напълно заслужена, тъй като се е доказал във времето като една от най-издръжливите и качествените настилки. За да се уверите в предимствата на гранитогреса, ще разгледаме подробно неговите свойства.

Гранитогрес в сивоКакви са предимствата на гранитогреса в обзавеждането?

Хората казват „Моят дом е моята крепост“. За да се чувствате сигурни и защитени във вашата крепост, тя трябва да бъде добре обезпечена срещу нежелани битови инциденти. Ще се радвате да разберете, че гранитогресът е топло и пожароустойчив материал и ще ви помогне в превенцията срещу подобни рискове.

Повърхности, които се почистват лесно са основен критерий в избора на обзавеждане за всяка домакиня. Бихте искали да си почивате у дома, а не жилището ви да се превърне във втора работа, нали?! Гранитогресът е водоустойчив и лесен за почистване материал, който е предпочитан за банята и кухнята. Можете да използвате различни препарати от битовата химия, като все пак се съобразявате да не са силно абразивни. Тези качества превръщат гранитогреса в пръв приятел в борбата с нечистотиите и мухъла.

Плочка гранитогре с интересни шаркиЗаемайки се с ремонт или обзавеждане, всеки се надява, че няма да му се налага скоро да се захваща с подобна дейност отново. Именно поради това е добре да изберете материали, които са устойчиви на износване. Гранитогресът се характеризира с изключителна здравина и висока степен на устойчивост на драскотини и петна, и обещава да ви служи дълго без да промени визията или цялостта си.

Друго положително качество на гранитогреса е, че той е екологично чист, изработен от пресоване на различни видове глина и гранитни частици. В него няма да откриете синтетични компоненти и замърсители, така че ако имате възможност за избор, заложете на „зеления“ материал.

За кои помещения е най-подходящ гранитогреса?

Поради своята водоусточивост и пожароустойчивост, гранитогресът е предпочитан материал в кухнята. Там той може да бъде поставен на пода, както и на стената като гръб на кухня, за да сте сигурни, че какво и да бъде разлято или изгорено, то няма да навреди на покритието.

Кухня с мраморен гранитогресЧудесно приложение гранитогресът намира и в банята. Незасимо от високата влажност, той не променя качествата си и позволява лесно подсушаване, ако е необходимо. Вариантите за плочки са многобройни и като цветове и като форми, така че може да се намери по нещо за всеки вкус.

Гранитогрес за баня в зластисто кафявоУстойчивостта на гранитогреса го прави отличен избор за помещения с по-висока степен на натоварване или такива, изложени на външни условия. Възползвайте се от неговите предимства в коридора, на тераса, верандата или външната трапезария на вилата.

Гранитогрес за външни условияУверете се, че когато избирате материалите и мебелите за вашия дом не залагате само естетиката и модата, а и на функционалността и здравината.

Онлайн магазин на GRANDecor