Полезни Фън Шуй съвети от Дормео

Принципите на Фън Шуй в интериора

Мисията на Дормео е да създадава уют, топлина и комфорт в дома. За пореден път Дормео България доказва, че предлага не само качествени продукти, но и добра цена. Убедете се сами като видите зимната разпродажба на матраци, килими, топли завивки, спално бельо и още много други продукти тук.

Но от Дормео България ви предлагат и още нещо обвързано със създаването на перфектния дом.

Запознайте се с малко повече информация относно обзавеждането според Фън Шуй.

Спалня в земно тонове

Дормео се консултира с Цветозар Мръвков, основател на Фън Шуй асоциация и автор на две книги за българската битова традиция, за да даде яснота и съвети на хората, интересуващи се от интериор, съответстващ на Фън Шуй принципите.

“Основната цел на древното учение Фън Шуй е да се създаде положителен енергиен поток в дома и тази енергия да бъде в полза на човека. Според Фън Шуй всеки детайл в интериора създава специфична енергия в пространството и използван правилно, може да подобри благосъстоянието, късмета и дори физическото здраве в дома. 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: Как да приложим Фън Шуй в кухнята

Днес прилагането на принципите на Фън Шуй е обичайна практика в областта на интериорния дизайн в цял свят, защото при създаването на един красив и хармоничен дом са важни не само похарчените средства и добрите намерения. Според Фън Шуй еднакво важен е и изборът на конкретни форми, цветове и материали за всяка мебел и интериорно решение, независимо дали става дума за тапети, килим, матрак, лампа и тн. В дома всеки избор е важен, защото домът – това е семейството.”

Принципите на Фън Шуй в интериора

За да сте сигурни в своя правилен избор при вземането на интериорни решения, трябва да вземете в предвид символиката и влиянието на цветовете.

Синият е Ин цвят и е с елемент вода. Символ е на разума, постоянството. Благоприятен е за детски стаи. Цветът символизира добро здраве и стабилен растеж в комбинация със зелено.

Зеленото е балансиран цвят, символизиращ равновесие между Ин и Ян. Това е успокояващият цвят на природата. Цветът на природата и новото начало. Подходящ цвят за стаи за отдих.

Бежов и кафяв цвят са с елемент Земя. Имат влияние над стабилността, късмета, романтиката и финансовото състояние.

Цикламените, розови, оранжеви цветове допринасят за оживен разговор, добра комуникация, игнориране на конфликти, така че този цвят е много подходящ за хола.

Ако ви предстои интериорна промяна в спалнята и ви се иска тя да бъде в тоновете на червеното, по-добре се спрете на розов или цикламен цвят. Червеният цвят е активен и може да натовари вашия сън. За да създадете хармония в дома си, се стремете към баланс между цветовете в интериора. Всекидневната и в хола може да си позволите да експериментирате с цветовете, тъй като там се срещат енергиите на повече и различни хора.

Може да се съобразите цветовете и според посоките на помещението.

Тъмните цветове от черни и тъмно сини тонове са подходящи за северните зони на дома. За източните стаи, особено, ако са свързани с детски стаи и спални е подходящ синият и зеленият цвят. За южните помещения са подходящи – цикламено, червено, прасковено.

Започнете годината със смели интериорни решения и се възползвайте от зимната разпродажба на Дормео само през януари.

Трябва да знаете, че поръчвайки матрак от Дормео вече можете да се възползвате от безплатна доставка, изплащане на месечни вноски без оскъпяване с 0% лихва, тест период от 30 дни и гаранция до 15 години.

Матраци Дормео

*Спонсорирано съдържание

Онлайн магазин на GRANDecor