Идеи за частично боядисани стени (Съвети и снимки)

Идеи за частично боядисани стени

Добрият подбор на цветове в помещението е един от най-лесните начини да придадете специална атмосфера без да се налага да кичите стените с предмети или да поставяте допълнителни аксесоари. С метода на частичното боядисване можете да превърнете скучната стена във ведра и приятна обвивка на стаята.

За да се постигне максимален ефект е добре да се комбинират два или повече цвята в постановката. Използването на ярки цветове и геометрични ефекти в нананянето ще улеснят постигането на целта.

Нека разгледаме няколко подхода за частично боядисани стени, които се надяваме да ви заинтригуват.

Акцент в средата на стената

Един от лесните начини е да оставите основата бяла, а в средата да акцентирате с една лента или друга форма в ярък, изразителен цвят. От Remodelista показват как да го изпълните, използвайки сиво, а от Sugar and Charm ни демонстрират вариант с употребата на по-силни цветове като розово и жълто. Ако този нюанс на жълто ви идва силен, от Atelie R. Ruvette са показали идея с по-светъл тон и различна техника.

Оцветяване на таван и стена в един тон

Друг не по-малко ефектен вариант за свежа атмосфера е боядисването на стена и таван в един ярък нюанс. Такива са примерите в синьо и сиво от галерията. Идеята за еднотипен тон на стената, тавана и рамката на леглото е показана от Refinery29 и също не е за пренебрегване. Всичко това, в съчетание с пъстри цикламени акценти изглежда много свежо и весело.

Тониране на част от стена и таван

Още по-щура е идеята за оцветяване на ограничено пространство от стената и сегмент от таванската част. Този акцент е особено подходящ за детски помещения и за по-малки пространства.

Цветове с геометрични форми

Докато тонирате можете да изберете триъгълна, правоъгълна или овална форма, с която да подчертаете характера на помещението. Това е интересен начин да избегнете допълнителните акценти и елементи в стаята. Геометричните цветни решения са напълно достатъчни за свежа и неповторима атмосфера.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: Стилна геометрична стенна декорация

Асиметрията е подходящ избор, а комбинацията от два цвята ще подсили ефекта. Тези идеи за частично боядисани стени са идеални за приложение за всички стаи у дома. Дизайнерите от Vintage Revivals, MobelPobel и Bright Nest са дали красиви предложения, които ще намерите в галерията ни.

Тониране на вратата

Както виждате от снимките, един от най-ефектните методи да освежите площта е да оцветите и вратата. Симетрично или не, в един или повече тонове, с геометрична визия или семпло, във всеки случай ще се получи красиво.

Ако не обичате претрупаните от предмети пространства у дома, а искате да освежите визията на стаите, значи сте попаднали на правилното място. Бъдете креативни!

Онлайн магазин на GRANDecor