Атрактивни идеи за окачен таван

Визията на дома ни се оформя благодарение на стила, избора на цветове и интериорния дизайн. Интересните решения винаги са в полза за крайния резултат. Сега ще се запознаем с няколко атрактивни идеи за окачен таван вкъщи. Както сами ще се уверите има много и различни начини да включим този елемент като част от всяка една стая.

Окачените тавани имат многообразни функции. На първо място е употребата им като декорация на тавана. Тази конструкция позволява да се насладите на форми и мотиви от всякакъв вид.

Макар и невидимо на пръв поглед, това декоративно решение може да служи перфектно и за изолация. Ако живеете в студено жилище или на висок етаж, определено ще спечелите, залагайки на този избор. Причината е топлоизолаторът, от който се изработва, а именно гипсокартон.

Често с избора на подобен тип таван имате възможността да прикриете и влагата в някое от мокрите помещения. Вече има подходящи материали за монтаж в бани и перални помещения.

Не на последно място с помощта на окачения таван постигате гладки повърхности и лесно заглаждате неравностите.

Всички ние искаме да живеем в уютен дом, затова си го декорираме с любов и въображение. Окаченият таван може качествено да коригираме атмосферата в хола. Многопластовите, разчупени нива с разнообразни форми и извивки са предпоставка за това. Вдлъбнатите и изпъкналите форми, които се постигат, гарнирани с красиви лунички или ефектни, пищни полилеи са отличен избор за изисканата визия на една всекидневна.

Със същия успех можем да разкрасим работния кабинет, кухнята и спалнята си. Особено полезно е това, че има много различни идеи за окачен таван. Могат да се изработят от дърво и правоъгълни плоскости, да имитират ламперия или старинен гредоред. Ако към тази функционалност добавим и разнообразието от цветове, безспорно можем да си гарантираме издържан и стилен интериор.

Основно предимство на окачения таван е практичността. Ще стои еднакво добре, както като елемент към модерно обзавеждане, така и в ретро обстановка.

Не се колебайте да опитате. Несъмнено ще подсилите усещането за уют и приятна атмосфера.

източник

Онлайн магазин на GRANDecor