Функционални идеи за мокро помещение

Функционални идеи за мокро помещение

Просторно и добре обзаведено мокро помещение у дома е мечта за всяка домакиня. Често в съвременните жилища няма достатъчно излишна площ и да подредиш такава стая е истинско предизвикателство. Именно по тази причина ще се опитаме да ви бъдем полезни с предложения и съвети за дизайн на мокро помещение.

Както ще видите в галерията, всички идеи за мокро помещение зависят от общата визия на жилището. Позицията на стаите и разположението на изходите за ползване на вода са от основно значение.

Малката площ не означава тъмно и закътано пространство – напротив. С повече въображение и творческа мисъл всяка ниша би могла да има своята подходяща и практична визия. Най-често функционалните идеи се свързват с правилната подредба на обзавеждането.

Функционални идеи за мокро помещениеДа предположим, че разполагаме с пералня и сушилня, препарати за миене и пране, и допълнителни принадлежности. Необходими са ни няколко ниши или просто лавици и шкафове по високите части на стените, за да приберем всичко необходимо. Пералнята и сушилнята могат да се позиционират една върху друга, което съкращава нуждата от допълнителна площ. Вместо отваряеми вратички можем да монтираме релси и перденца. В подходящия случай бихме могли да се възползваме и от плъзгаща врата, която да не заема допълнително място при отваряне. Кошовете за мръсно пране могат да се монтират на плъзгачи под плота, а липсата на обков ще създаде усещане за повече свободно пространство. Етажирането е задължително условие, ако искате всичко да изглежда подредено и максимално събрано. Използвайте ъглите от най-ниската до най-високата им част.

Добре е функционалното пространство да се допълни и от красив дизайн. За целта са важни стилистиката на жилището, избора на цветове, осветлението и декорацията в стаята.

Някои от най-атрактивните идеи за подредба на мокро помещение са именно тези с ярки цветове и с достъп на естествена светлина от прозорците. Съчетанието на кът за отдих и гардеробна в допълнение също е интересно решение.

Вдъхновете се от нашите идеи за мокро помещение. Бъдете смели и комбинативни, осигурете си комфорта, който заслужавате!

Онлайн магазин на GRANDecor