Идеи за модерни камини в различни помещения у дома

Идеи за модерни камини в различни помещения у дома

Камината у дома е източник на топлина и позитивна енергия. Често, обаче, е само част от декорацията на помещенията. Оптималният вариант е комбинацията от ефективност и красив дизайн. Именно с такива идеи за модерни камини ще се запознаем днес.

В къща или в апартамент, топлината в един дом винаги е добре дошла. Едно от най-модерните решения в днешно време са електрическите камини и тези с биоетанол. Ъгловото разположение, вграждане в стена, в стаята или на прохладната тераса – само вие можете да изберете варианта за вашия модерен и стилен дом.

Най-ефективният начин да се стоплим през зимните месеци на годината е безспорно с дърва и дървени въглища. Ако имаме необходимата топлина и целим да постигнем декоративен елемент, бихме могли да изберем модерна камина на биоетанол или електрическа такава.

Биоетанолната камина е изработена от неръждаема стомана. Разполага с контейнер за биогориво и поддържа пламък в рамките на 2 до 5 часа. Предимството на този вид е, че въпреки пламъка, камината не отделя дим и каквато и да е миризма. Това свойство не изисква да са свързани с комина, а просто да са вградени в ниша или определена за целта стена.

Електрическите камини са друга практична идея. Те излъчват топлина чрез нагреватели и се контрулират автоматично и с помощта на таймери. Могат да създадат 3D среда и с помощта на 3D LED технология осигуряват красив външен вид и дори известно намаляване на потреблението на електроенергия.

Камините на дърва са полезен и ефективен начин да стоплите не само помещението, в което се намират, а и останалите стаи в дома. Те са една от инвестициите, които наистина си заслужават. Отлично съчетание на полезно действие и красив дизайн.

За да имате максимална полза от употребата на подобни камини в дома си, не забравяйте да подберете точното място, независимо дали това ще е хола, трапезарията, банята или терасата. Важно е да се чувствате удовлетворени от решението си.

Надяваме се следващите идеи да ви вдъхновят!

Онлайн магазин на GRANDecor