Идеи за бамбуков паркет у дома

Разнообразни линии изпълнени с бамбуков паркет

Един от важните фактори за уюта в един съвременен дом е подовото покритие. Има много и разнообразни варианти, а днес ще ви предложим идеи за бамбуков паркет у дома.

Обикновено в магазинната мрежа се предлагат модели от дъб и бук. Те също имат своите предимства и стойност, разбира се. Особенността при бамбуковия паркет, обаче, е фактът, че от този материал много по-лесно се добива дървесина. Дъб и бук са вековни дървета и за да порастнат се изисква доста дълъг период от време, докато бамбукът е разпространен, расте бързо и също така разполага с разнообразие от тонове. Да разгледаме галерията и да видим предимствата и съчетанията на разнотипните цветове.

Умереният нюанс е за предпочитане – не е нито тъмно, нито много светло. Както виждаме се съчетава отлично с бяло, черно и сиво, което е предпоставка за употреба в един модерен дом.

Контрастът между мебелите и пода също е добра комбинация. Тъмният бамбуков паркет се съчетава отлично с много светли мебели и стени. Стилната шарка на покритието досущ напомня за вида на ореха и изглежда стилно и красиво.

Когато лакираме пода с гланциран лак можем да постигнем търсения лъскав ефект. В съчетание с естествената светлина от прозорците и в зависимост от тона, който сме избрали, бихме могли да получим оранжев отенък в паркета. Този цвят носи допълнителна доза топлина и уют в помещението.

Авангардните модерни жилища изглеждат добре и в по-студени тонове. Съчетанието на бяло обзавеждане със сив бамбуков паркет е модерна и стилна комбинация. Често това е изборът на цвят, търсен от младите хора.

Райе или хармония от тъмни и светли ивици в подовата настилка е интересен и ефектен десен. Този цвят категорично отхвърля постели по пода – килими и мокети, т.к сам по себе си е достатъчно пъстър и интересен.

Съчетанието на бамбуков паркет със стъклени мотиви в интериора също е добър пример за едно съвременно обзавеждане. За целта е добре да имаме наситен цвят на пода, който да контрастира с избора на стъкло.

Често паркетът от този материал изглежда като масивно дърво. Това го прави още по-ценен и стилен. Както сами ще се уверите, бамбукът по нищо не отстъпва на останалите подови настилки и смело можем да кажем, че е подходящ както за пода в спалнята, така и за всекидневната, трапезазията и хола.

Доверете се на предложенията ни и изберете натуралната красота!

източник