Удобни и практични прибиращи се легла

Удобни и практични прибиращи се легла

Едно от най-големите предизвикателства в съвременния интериорен дизайн е обзавеждането на малки пространства. Много специалисти се заемат с моделирането на домове, реконструирайки площите и правейки ги максимално удобни за живеене.

Градските жилища все по-често са разположени в малки кооперации, а жилищата далеч не разполагат с голяма квадратура. За да се чустваме удобно, понякога се налага да конструираме обзавеждането си така, че да е мултифункционално и едновременно с това да е добре изглеждащо.

Ще се спрем на вариант за обзавеждане с прибиращи се легла, т.к леглото е едно от най-важните елементи от мебелировката в дома.

Ето и няколко идеи за обзавеждане на детска стая с прибиращи се легла:

  1. Лека конструкция на колелца или плъзгачи. Подобно легло може да се разположи под или в част от модулите на стената. Така през деня ще разполагате с по-голяма площ в детската стая. Вечер, преди лягане, детето може с лекота да издърпа леглото и да заспи необезпокоявано.
  2. Две легла едно под друго. Ако имате две деца, а мястото в стаята е ограничено, бихте могли да конструирате леглата едно под друго. Основният модул остава неподвижен, а другият се издърпва изпод общата им конструкция. Това може да се направи и при нуждата от три легла за спане. Просто ще се наложи да изградите по-висока конструкция.
  3. Легло, вградено в част от гардероба или модулите на стената. Това е най-лесният начин да спестите пространство. Леглото на детето остава в кухата ниша, а пространството до тавана е заето от шкафове и рафтове, които съхраняват необходимите му вещи.

Като екстра на всички тези предложения можем да предложим и варианта да позиционирате чекмеджета под матрака на леглото. Това ще гарантира допълнително пространство и ще ви улесни в прибирането на завивките например. В наши дни мебелите са достатъчно разнообразни и могат да се съобразят с формата, пространството и цвета на стаята.

Всички варианти за прибиращи се легла могат да бъдат полезни и когато имате гости. Разгледайте!

източник