Практични и модерни трапезни маси

Ако предстои да освежавате трапезарията си с ново и модерно обзавеждане, значи сте попаднали на правилното място. В тези случаи най-подходящата идея е да подмените или просто да акцентирате чрез масата за хранене. Ще се опитаме да ви вдъхновим с няколко идеи.

На първо място, трябва да се съобразим с общата визия на помещението – стил, форма и площ. От там лесно се определя, както материалът, от който да са изработени новите модерни трапезни маси, така и тяхната форма и големина.

Както не веднъж сме споменавали предимство при обзавеждането на всеки тип стая е да определим един елемент, около който да надграждаме в дизайна. В този случай, трапезната маса е подходящия избор, затова трябва да я положим на точната позиция и да изберем правилната й конструкция.


 

От магазина: Модерни трапезни маси


 

В по-тъмно оцветените помещения, подходящо решение е маса със стъклена плоскост. Отлично изглежда и сред изчистен, бял фон. Стъклото е гъвкаво, от гледна точка на комбинация с други материали. Както ще се уверите, съчетанието с дърво, кожа и метал е безупречно решение. Модерни трапезни маси от стъкло подхождат като избор и в по-съвременен стил обзавеждане.

Една от най-удобните и предпочитани опции е избора на плот от дърво. Този вариант дава повече функции на масата – разтягане, регулиране на височина. Цветовете могат да бъдат от много светли до ярки и тъмни.

Артистичната визия на трапезните маси е много важен фактор. Нестандарната визия е предимство. Основата, наподобяваща скулптура или произведение на изкуството, винаги се приема радушно от хората.

В зависимост от предпочитанията си и от общата визия на помещението бихте могли да заложите на богата гама от цветове и форми. Трапезната маса може да бъде удобна, независимо дали е правоъгълна, кръгла, елипса или квадратна. Неутралният цвят пък би могъл да е предимство в една наситена цветна среда.

Разгледайте галерията и се вдъхновете!

Онлайн магазин на GRANDecor