Практични идеи за разтегателни маси

Практични идеи за разтегателни маси

Масата е мебел, която играе основна роля във всеки дом. Тя е нещо, без което не можем да живеем нормално и удобно. В някои жилища пространството е ограничено и това налага избора на многофункционално и практично решение. Понякога трябва да слеем или преобразим трапезарията в уютна приемна за гости, както и да си освободим място за вихрене в кухнята.

За тема на днешната публикация сме ви избрали идеи за разтегателни маси. Това включва нестандартни, семпли, разнообразни и най-вече удобни решения за малки площи. Те са интересни и напълно приложими, както в мансардно жилище, така и във ваканционна къща, а защо не и в заведения за хранене. Ето и някои от предложениета ни за разтегателни маси.

Масата с отваряеми крака е едно от най-практичните решения за ограничена площ. Разполага с основа, в която могат да се монтират чекмеджета за прибори и други подобни кухненски вещи. В затворен вид, краката й се прибират със завъртане и попадат под двете плоскости, които също се сгъват от двете страни на основата. Този модел е доста разпространен през  80–те години на миналия век, но това не го прави непрактичен и в наши дни.

Друго решение е маса, визуално разделена на две, посредством преграда от корк. Идеята е да има мултифункционална употреба – от едната страна хората да се хранят, докато от другата някой дописва домашните или върши службната си дейност, като на бюро. За тази идея се е сетила дизайнерката Gudrun Theodora.

Когато не са потребни, някои маси могат да се монтират в ъгъла. За целта трябва да са с подходяща форма. Това е и следващото ни предложение – ъглова маса, която при нужда се разтваря като ветрило. Това е бутиково решение, дело на дизайнерите Sigrid Strömgren & Sanna Lindström.

Julien Vidame е човекът създал едно наистина нетрадиционно решение за малки площи. Маса, която е проектирана с плот от въртеливи сегменти, които в хоризонтално положение създават дебелина на таблата, а във вертикално значително удължават площта за хранене.

Едно от най-традиционните решения е и това за масите с допълнителни табли, които добавяйки се, удължават площта за употреба. Team7 са създали решение, което позволява механично прибиране на таблите с допълнително завъртане.

Просторът е важен приоритет във всеки дом. Надяваме се да сме ви били от полза с тези няколко идеи за малки кухни.

източник

Онлайн магазин на GRANDecor