Подходящ диван според интериорния стил

Ретро диван - мебели Еврика

Да избереш подходящите мебели за дома си може да се окаже трудна задача. Всеки има конкретна представа как би искал новото му жилище да изглежда, но да откриеш тези красиви мебели и декорации от мечтите може да се окаже невъзможно. А когато искаш да обновиш интериора или просто да подмениш определена мебел, тогава е още по-трудно, тъй като трябва да се съобразиш с вече наличната мебелировка, стил и цялостна визия на дома.

Макар и вече на пазара да се предлага голямо разнообразие от артикули за обзавеждане, след дълго обикаляне човек често е принуден да направи компромис с желанията си. Ако имате възможност заложете на мебели по поръчка, за да си гарантирате мечтаната визия. Съдържанието продължава по-надолу…


 

От магазина: Удобни дивани за хол


 

Днес ще обърнем внимание на царя на всекидневната, а именно дивана. Като най-използвана мебел в най-използваната стая, диванът трябва да отговаря на няколко основни изисквания:

• Комфорт
• Функционалност
• Визия съобразена с интериора на дома

Нека разгледаме основните интериорни стилове и диваните, които им подхождат!

  • Класически

В класически или още традиционно обзаведените жилища най-често откриваме тапицирани меки дивани в цвят и десен, съответстващи на тапетите, на килима или на завесите. Големината на дивана зависи от броя обитатели на дома, като най-често срещаме диван с три седящи места или ъглов диван с пет или седем места. Освен изцяло тапицираните класически дивани, можем да открием и такива с дърво или кожа в подлакътниците и основата. Най-често традиционните дивани се характеризират с правилни форми с изключение на заоблените подлакътници.

  • Модерен

Вероятно най-търсения към момента модерен стил в обзавеждането налага по изчистена визия на мебелите. Геометрични форми и доминиране на един основен цвят са характеристиките на модерния диван. За разнообразие и внасяне на уют в хола можете да добавите няколко цветни възглавнички. Единствените орнаменти, които могат да нарушат правите линии на модерния диван са шевовете и копчетата. Тук ограничения в материята няма – позволено е използването както на текстил, така и на кожа, дърво и метал.

  • Луксозен

Ако сте от късметлиите притежаващи луксозен простотен дом, препоръчваме да заложите на мебели от естествени материали. Диван с рамка от масив или такъв от естествена кожа излъчват стил и висок статус. При този стил обемните и комфортни мебели с царствена визия са предпочитани. Можете да заложите на голям мек диван за хола, изискана кушетка с асиметрична форма за спалнята и кожен диван и фотьойли за кабинета.

  • Ретро/Винтидж

При този стил обзавеждане всичко е романтика и орнаменти. Диванът като център на холовото обзавеждане, също трябва да носи този дух. Асиметрични форми, нежни извивки и кокетни декорации са основата на успеха. Добра идея е да заложите на диван с крачета, които ще придадат допълнителна доза чар на всекидневната.

Имайки предвид новостите в строителството и разпределението на жилищната площ в дома, често попадаме на стаи с нестандартно разположение и форма. Ако във вашия хол има образувана ниша или пък кът с нестандартна форма, лесно можете да оптимизирате пространството с диван по поръчка, който ще уплътни празните ъгли. Дори ако говорим за овална форма, можете да поставите мека мебел покрай стената и трапезарната маса в центъра.

На снимките в нашата галерия ще откриете разнообразни дивани по поръчка от Фабрика за мебели Еврика, които ще отговорят на нуждите и стила на вашия дом. Разгледайте!

Онлайн магазин на GRANDecor