Пъстри и свежи пачуърк мебели за дома

Пачуърк мебели за дома

Случвало ли ви се е да се озовете сред пачуърк интериор? А какво ще кажете за пачуърк мебели за дома?

Някои от вас може би припознават това усещане, а за тези, които не са се сблъсквали, ще започнем с това какво е пачуърк. Сама по себе си, думичката има интересното определение „сглобени работи“. Всъщност, това е тип бродерия, която съчетава и зашива едно за друго парчета плат от различни тъкани, форми и цветове. За да се сглобят красиво се следва или геометрична линия, предварително измислена мозайка или определена флорална картина.

Има няколко вида пачуърк, според които геометричните форми се подреждат последователно, елементите се пришиват един към друг, редувайки се или няколко разностилови мотива се съчетават паралелно, като целта е да се сглоби голямо изображение.

В ориенталския свят този тип дизайн е заел трайно място в домовете на хората. Напоследък, обаче, се наблюдава интересна тенденция за въвеждане на този тип дизайн и в по-консервативния западен свят. Всеки дом би могъл да изглежда красиво с подобен тип обзавеждане, независимо от основния стил, в който е решен. Дори едно пачуърк произведение би могло да придаде необходимата свежест и колорит на дома.

Едни от най-често срещаните пачуърк мебели са холовите дивани, креслата и столовете. Тапицериите им са елегантно извезани с цветни, изпъстрени с шарки, мотиви. Естествените материи винаги са за предпочитане, а дървените конструкции са основен приоритет.

Има и по-семпли решения за употребата на пачуърк дизайн при избора на мебели. Малка пачуърк възглавничка би била приятно допълнение към едно едноцветно кресло с барокова визия. С цел по-семпло излъчване, пачуърк мотивите могат да бъдат извезани само по гърба и подлакътниците на диваните и креслата, а седалищната част да се акцентира с едноцветна материя. Меките, овални форми на мебелите придават специална визия на готовия продукт.

Типът пачуърк мебели са еднакво подходящо решение за съчетание с естествени настилки и керамични подове. В домовете в ориенталски стил се залага пък на пищни фигурални килими като допълнение. Това е въпрос на лично усещане и избор.

Цветната феерия е гаранция за свежест и добро настроение в дома! За да се уверите в красотата и очарованието на пачуърк интериора ще ви представим специална колекция мебели в този стил. Следващите ни пъстри предложения са от магазините namedesignstudio и JustinaDesign в Etsy и сме убедени, че ще ви накарат да се усмихнете.

А ако все още не сте пазарували в Etsy, прочетете нашите подробни указания.