Мебели от дърво – вечната класика в обзавеждането

Мебели от дърво

Независимо от многообразието в интериорните решения в днешно време, един вид обзавеждане си остава вечна класика и това са мебелите от дърво. Макар и съвременните домове да изобилстват от материали като цимент, стъкло, алуминий, стомана и различни видове плоскости, нищо не може да се сравни с неподправения чар на мебелите от масив.

До преди известно време мебели от дърво се срещаха предимно в традиционно обзаведените домове, но благодарение на иновациите в обработката, креативната ми съл на дизайнерите и налагането на еклектичния стил, те са идеално допълнение и към всеки модерен интериор. Независимо дали ще изберете да обзаведенте дома си изцяло с масивна дървесина или ще добавите само скрин или друга мебел, естествените шарки на дървото ви гарантират уникално и стилно обзавеждане, което внася естествена красота в интериора.

Макар и подходящи за всяка стая у дома, според нас мебелите от масив са перфектен избор за спалнята. Комплект включващ легло, гардероб и нощни шкафчета от бор, дъб, орех или череша ще ви осигури топлина, уют и релаксираща атмосфера, необходими за качествена почивка. Мебелите от дърво са чудесен избор и за кухнята, трапезарията или всекидневната. Дървото позволява изработването на различни форми и орнаменти, които допълнително ще подсилят индивидуалния стил на всяко помещение.

Освен неоспоримата си красота и универсалност, мебелите от масив се отличават и със здравина и устойчивост. Разбира се ще се наложи да ги държите далеч от огън и вода, но една елементарна поддръжка ви гарантира стилно обзавеждане за дълги години.

Единственият недостатък на дървото е, че то е по-скъпо от останалите материали. Но ако можете да си го позволите, не се лишавайте от този лукс. Собствениците на подобен тип обзавеждане гарантират, че си струва!

Разгледайте галерията долу и със сигурност ще изберете нещо подходящо и за вашия дом!

 

източник: Мебели “Елица”

Онлайн магазин на GRANDecor