Разнообразие от цветни идеи за детска спалня

Разнообразие от цветни идеи за детска спалня

Проектирането на детска стая е нелека задача. Умело трябва да съобразите, както практичността и правилното разпределение на мебелите, така и да се съобразите с това как вашето дете иска да изглежда помещението му. Ако срещате затруднения, най-лесният начин е да се допитате до професионалисти в областта. Ние ви предлагаме няколко свежи и цветни идеи за детска спалня, които биха могли да ви насочат в търсената посока, така, че да съумеете да спретнете красив дизайн на спалня.

В галерията сме подбрали няколко идеи за детска стая, които можете да разделите в следните сектори:

Райе и цветни геометрични мотиви

Това е добър избор за тийнейджъри и поотраснали деца. Райето може да е просто в два цвята, например бяло и синьо или да има вид на шевица с пъстри цветове. Може да е разположено, както хоризонтално, така и вертикално. Геометричните решения в игриви тонове също са въпрос на личен избор – триъгълници, кръгове, квадрати и какво ли още не. Достатъчно е да тонирате само едната стена в тези форми и цветове, за да придадете характер на помещението. Това е задължително, особено, ако стаята на детето е с малка площ.

Интересни и красиви тапети

Ако детенцето е малко бихте могли да му осигурите комфорт, като изберете красив тапет за стената или само фриз с анимационни герои, които да го карат да се усмихва. В наши дни има и доста атрактивни цветни решения за детска стая под формата на тапети – географска карта на света, сърфисти под гребена на вълните и още много други. Ако изберете този вариант със сигурност ще имате голям избор. Нашият съвет е да поставите този акцент зад рамката на леглото, за да не създавате усещане за претрупаност в стаята на детето.

Разнообразие от цветове и лично творчество

Често най-добрият избор е да внесем цвят в помещението на детето, като боядисаме стените в силни или ярки цветове. Това е чудесна идея, но не трябва да забравяме, че е добре цветовете от стените да ги използваме и в част от обзавеждането без да прекаляваме. В този случай подходящи нюанси могат да са резедаво, цикламено, жълто, розово или оранжево.  По-големите деца не са привърженици на ярките и цветни нюанси. Обичат да залагат на по-умерени тонове и това е напълно обяснимо, а и изглежда стилно и красиво. Добър избор е да се използва дърво, като акцент в стаята. Една ламперия на стената или зад таблата на леглото например, биха били перфектно решение за стаята на един тийнейджър.

Интересни стенописи

Винаги е било модерно да се използват различни стенописи по стените. В наши дни модерното обзавеждане на кухни и всекидневни върви ръка за ръка с този приом. Оказва се, че е доста предпочитан и за употреба в детска стая. На черен фон, имитиращ  дървена дъска, биха могли да се изрисуват интересни и красиви стенописи. В зависимост от големината на помещението преценете колко голям да е шрифта.

Надяваме се да сме били полезни с тези цветни идеи за детска спалня. Разгледайте и вземете решение за себе си!

източник 

Онлайн магазин на GRANDecor