Практични идеи за малка детска стая

Практични идеи за малка детска стая

Детските спални са мястото, където децата попадат в свой интимен свят. Не е задължително да разполагаме с голямо пространство, за да създадем комфорт за малчуганите. Дизайнерите ни показват практични идеи за малка детска стая.

Функционалността на обзавеждането е водещ критерий за постигане на добри резултати. Един от начините да оползотворим пространството е да поставим легло, в основата на което да има големи чекмеджета за съхранение на вещи. Добре е то да е опряно в стена, за да се открие максимална площ. Бюрото, вградено в гардероба също спестява място и е една от подходящите идеи за обзавеждане на детска стая. Важно е светлината да пада отляво, така че денем детето да пише и чете без помощта на нощна лампа.

Ако малчуганите са двама, можете да поставите леглата им едно над друго. Така ще им остане площ за игра. Използвайте ъглите на стаята – за етажерки, геобразни бюра или ъглови шкафове.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: Двуетажни мебели за детска стая

Както се вижда от тези идеи за малка детска стая, цветовете са най-разнообразни. Ако наистина разполагате с ограничена квадратура, заложете на светли и топли нюанси. Щорите са избор, който е за предпочитане, т.к пердетата придават уют, но винаги отнемат една идея от пространството. Добре е да изполвате цялата площ на стените за лавици и рафтове, за да не се налага да редите вещи по пода.

Разгледайте и си помогнете с нашите предложения за малка детска стая!

източник