Очарователна детска стая за момиченца

Очарователна детска стая за момиченца

На всяка малка госпожица й се иска да тъне в разкош и да се чувства като принцеса в своята стая. В наши дни това не е никак трудна задача. В магазините се предлагат красиви, стилни и практични мебели за обзавеждане на детска стая. Ако искате да се потопите в подобен приказен свят, значи сте попаднали на правилното място. Ще разгледаме една очарователна детска стая за малки госпожици, част от апартамент в Испания.

На първо място ще отбележим площта на стаята – голямо отворено пространство, с видимо високи стени. Интересна идея на дизайнерите е поставения гредоред на определена височина под нивото на тавана.

Стаята е декорирана красиво, като съчетание на скандинавски стил с леки провансалски елементи. Цялото помещение, включително стените и мебелите, е тонирано в бяло. За контраст в цветовете са използвани лилав и бежов нюанс.

Секцията в тази очарователна детска стая има интересен и практичен вид. Изработена е във формата на къща с коминче. В основата се намират няколко шкафчета с вратички, по краищата имаме ниши с плетени кошници в памучни облицовки, а в средата е разположена голяма черна дъска, където хлапето може да пише с тебешир. Изумително красиво и практично решение на дизайнерите.

Леглото е разположено в близост до големите отворени прозорци. Откриваме още изискана дървена конструкция с памучна облицовка, решена в бяло и лилаво с принт на ситна лавандула. Този щрих се наблюдава и в тапицерията на столовете пред бялото бюро, както и в хастара на кошовете по секцията. Изработката е нежна, а комбинацията на бяло и виолетово е чудесен избор за млади госпожици.

Красиви венециански щори от лека ленена материя са набрани в горния край на прозорците. Елегантният им вид е важно допълнение към общата визия на помещението. Те са изящен паралел към гредореда в горната част на стаята.

Мек плюшен килим е застелен на пода в детската. Кремавият му нюанс допълва семплия цветови избор на дизайнерите.

Ниска бяла кръгла масичка с два стола в същия тон намират своето приложение в близост до детското легло.

Разглеждайки този шедьовър установяваме, че съвременните деца са истински щастливци. Красивото съчетание на цветове и чудесните условия в стаята могат да бъдат отличен повод за това. Уверете се сами!