Тенденции при обзавеждане на тийнейджърска стая

Последни тенденции при обзавеждане на тийнейджърска стая

Днес ще представим някои от най-популярните тенденции при обзавеждане на тийнейджърска стая. Надяваме се да бъдем в помощ, както на родителите, така и на самите младежи.

За да сте в крак с модата в интериора обърнете внимание на:

  1. Цветове за спално бельо

Особено популярен избор напоследък е употребата на ръждиви тонове – керемиден, графит и други подобни. За тези, които си падат по светлите нюанси, подходящи са комбинациите от бяло и млечно сиво. Орнаментиката се свежда до семпли геометрични фигури – триъгълници, квадрати и правоъгълници. Карето е за предпочитане, а наред с това са модерни високите легла с големи размери и меки, прожиниращи матраци. Цветовете са подходящи за тийнейджърска спалня и на момче, и на момиче.

2. Орнаменти с бонбонени мотиви и пискюли

Сладникавите мотиви от типа на кексчета, мъфини, бонбони и близалки са една от най-нашумелите модни тенденции за стаята на младите госпожици. Все по-често виждаме понички и други лакомства да красят възглавници и тапети в интериора.

Пискюлите са детайл, който присъства навсякъде в обзавеждането. Има ги както по ръбовете на декоративните възглавници, така и по краищата на шалтетата. В съчетание с памучните материи и ярките декорации, те са една от най-предпочитаните тенденции при обзавеждане на тийнейджърска стая. Момичетата ще оценят!

3. Принтове и материи на възглавниците

Един от важните елементи в стаята на младежите са принтовете. Те внасят модерна и свежа нотка в помещението. Тази година ги виждаме предимно върху възглавниците. Популярни са калъфки в стил „Тути-фрути“ с изображения на диня, ананас и други екзотични плодове. Предпочитат се ярките цветове и употребата на пайети, камъни и други лъскави детайли.

В зависимост от типа обзавеждане, подходящо решение са пухкави или плюшени възглавници. Едноцветните решения с мека текстура са за предпочитане. Материите са предимно изкуствени, но изглеждат симпатично и свежо. Еднотоновите възглавници с металикови бродерии в златно и сребърно са също предпочитани тази година.

4. Модерни килими

Последните модни тенденции при килимите са меките материи със задължителен мотив на пресичащи се линии. Можете да заложите на овча кожа или на традиционния плюш комфорт. Цветовите варианти са въпрос на личен избор.

5. Висящи декорации

Според тенденциите, във всяка младежка стая е добре да присъстват висящи елементи. Това могат да са, както цветни полилеи на тавана, така и шкафчета, декориращи стените. Хит са геометричните форми като ромб, трапец или овал. Шкафчетата биха могли да комбинират отворени и затворени части, както и да имат вградени огледала.

Закачливи светещи надписи или осветителни тела по стените също са предпочитан избор от тийнейджърите. Всеки елемент ще допълни обстановката и ще придаде индивидуален блясък на помещението. Дали ще изпишете името си или ще заложите на буква със светещи тръби над леглото си, със сигурност ще придадете очарование и характер на стаята. LED светлините са както модерно, така и доста икономично решение.

6. Място за съхранение на дребни вещи

Много подходящо решение за съхранение на вещи са кошниците, непретенциозно поставени на пода в стаята. Бихте могли да изберете модели от ратан, бамбук, кожа или метал. Във всеки случай, съобразете останалата част от обзавеждането си. Последните тенденции сочат, че няма да сгрешите, ако заложите на елегантните омбре вариации. При металните кошници задължително изберете покритие с наситен блясък.

Доверете се на последните тенденции при обзавеждане на тийнейджърска стая и зарадвайте порасналото си момче или момиче с нова и красива визия на стаята им.

Онлайн магазин на GRANDecor