Изобилие от цветове в шарени детски стаи

Изобилие от цветове в шарени детски стаи

Ще ви представим няколко красиви и практични идеи за детска стая. Всеки, който си отглежда малчуган вкъщи си дава сметка колко важна част от интериора е този сегмент от дома. Предстои да се уверим, че това е перфектното място, в което да вложим богата палитра от цветове, голямо въображение и доза стил, за да създадем шарени детски стаи.

Обзавеждане на детска стая се постига с компромис между това да е практична и удобна за детето и същевременно в пространството всичко да е така заложено, както детето си го представя. Обикновено става въпрос за избор на цветове. И като говорим за цвят, имаме предвид стените, тавана, пода и не на последно място мебелировката. Изобилието от цветове създава и излъчва настроение.

Поддържането на стените в бяло и сиво изглежда скучна идея, но има доста начини да се разведри атмосферата. Семплата основа дава повече гъвкавост в дизайна. Можете да сменяте теми и стилове с помощта на осветление, мебели и акценти в разнообразни цветове.

Рафтовете и шкафовете имат важна роля в обзавеждането на пъстри детски стаи. Могат да се поставят в ярки тонове, в определени зони, ниши и пространства. Особено ефектни са според формата си и функцията, която имат в помещението. Шампанско и черно са подходящи цветове за по-пораснали деца, а жълтото, за разлика от често употребяваните розово и синьо, е неутрален цвят, подходящ за всеки пол.

Ако искате да постигнете настроение в детската е важно да накарате стените да оживеят. Това може да се получи лесно чрез определена декорация, акцент или просто с цветни, фигурални или тематични тапети. В зависимост от възрастта на детето, бихте могли да изберете и подходящата текстура или тема. Не забравяйте, че тесните и малки пространства обичат по-бледи и леки тонове. Карти, графити и други изображения са отличен избор за детска стая независимо от стила на обзавеждане.

Таванът е важен елемент във всяко помещение. В една детска стая, той може да бъде основен елемент, който да носи характер и настроение. Обикновено тонираме таваните в бяло. В детската стая, обаче, можем да вложим далеч повече въображение. Звезди, планети или специално осветление. Защо не?

Ако все пак не се решите да експериментирате с тавана в детската, опитайте да създадете уют чрез избора на килим или настилка за пода. Пъстри и меки постели или интересни подови плочки ще свършат идеална работа.

Друг начин да внесете настроение в стаята на детето са пердетата и щорите. В наши дни има прекрасен избор на цветни, интересни и ефектни решения.

Следващите снимки ще ви залеят със свежи идеи.

източник

Онлайн магазин на GRANDecor