Детски стаи за момичета

Приказна детска стая за момиче с ратанови мебели

Представяме ви колекция от разнообразни идеи за детски стаи за момичета, които ще накарат дори вас самите да помечтаете!

Имайте предвид, че обзавеждането на детска стая, освен приятна е и отговорна задача. Трябва да постигнете оптималния баланс между естетика, функционалност и безопасност. Нужно е да се съобразите с размерите и формата на помещението, както и с интересите и хобитата на детето.

Интериора на детската стая за момиченце трябва да е елегантен, приятен и практичен. Именно това е помещението, в което може да развихрите въображението си и да създадете истински приказна атмосфера.

Идеи за детски стаи за момичета

Цветовете

Цветова комбинация в детска стая за момичеЦветовете имат ключова роля в детската стая. Те оказват влияние върху концентрацията, настроението и развитието на детето. През първите години е добре да се избягват твърде ярките и крещящи цветове, които натоварват зрението и психиката.

Свикнали сме да си представяме момичешката стая изцяло в розово, но това съвсем не е задължително. Неутралните тонове са много добър избор – бяло, сиво, бежово. За акцентни цветове може да заложите на праскова, тюркоаз, жълто или лилаво. Розовото, разбира се си остава класика когато става дума за детски стаи за момичетата. Най-добре се съчетава с бяло, бежово, млечно сиво.

Мебелите

Мебели за детска стая за момичеОсновно значение за дизайна и функционалността на стаята на момчето имат и мебелите. Те трябва преди всичко да са безопасни, удобни и здрави. В малката стая е добра идея да заложите на компактни и мултифункционални мебели, например диван или табуретка с ракла, легло с чекмеджета за съхранение, двуетажно легло.

Украсете леглото с балдахин и ще създадете истинска принцеска стая.

ВИЖ ОЩЕ: Детски легла в магазина на GRANDecor

Настилки и облицовки

Декорация за стена за момичешка стаяПодовата настилка в детската стая трябва да бъде екологична, топла и практична. Естественото дърво и коркът са добър избор, но ако търсите нещо по-бюджетно може да заложите и на ламинат. Той имитира много успешно дървото, но е по-евтин, монтира се бързо и е лесен за почистване и поддръжка. Красив килим ще внесе уют и топлина в момичешката детска стая.

Възможностите за облицовки на стените са многобройни. Интересен избор са тапетите, които се предлагат в наистина огромно разнообразие от десени. Може да създадете акцентна стена с помощта на декоративни тухли, интериорна мазилка или пък интересен фототапет.

Когато избирате тапети или боя за детска стая, непременно гледайте да могат да се мият.

Зониране

Зониране в детска стая за момиче

В детската стая се случват много неща – игри и приключения, учене, релакс, сън. Добре е да обособите отделни зони за всяко от тях. Ако има възможност организирайте малък кът за четене. Най-удобно е да го направите под прозореца, в ъгъл или в ниша. През първите години много активно се използва зоната за игра, а в последствие тя отстъпва на мястото за учене. Важно е то да бъде светло и уютно. Най-добре е да има достатъчно дневна светлина, но без преки слънчеви лъчи върху бюрото.

Декорация

Декорация за детска стая за момичеКогато търсите идеи за декорация на детски стаи за момичета сте изправени наистина пред неограничени възможности. Ако детето е на възраст, в която вече има интереси и предпочитания, най-добре се допитайте до него относно декора на стаята му. За стените може да изберете стикери или фототапет. Разнообразието е много голямо, като за момичешка стая са подходящи изображения с принцеси, феи, цветя, животни, анимационни герои. Стенни етажерки с любими играчки и семейни снимки ще внесат уют и хармония в стаята. Картина, ръчно направена рисунка или стенен часовник също са красива декорация.

По отношение на текстила, уют ще внесат интересни декоративни възглавнички, пъстър килим и елегантни пердета или щори.

Декорирайте пестеливо и не претрупвайте детската стая с вещи. Не забравяйте, че детето трябва да има достатъчно пространство за игра.

Разгледайте идеите за детски стаи за момичета, които сме ви подбрали:


 

Обзавеждане за детска стая от GRANDecor


 

Онлайн магазин на GRANDecor