Детски палатки за игра – удоволствие за малчуганите

Детски палатки за игра

Съвременните деца имат  превилегията да живеят във времето на неограничените възможности и напредналите технологии. Но свен да стоят пред компютрите, малчуганите  трябва да бъдат насърчавани да обичат природата и да развиват въображението си чрез игри и интересни занимания. В този ред на мисли темата, която GranDecor избра за вас днес, е детски палатки за игра.

Този аксесоар за игра е подходящ, както за позициониране в стаята на децата, така и за употреба на открито. Дали ще изберете детско иглу или традиционни детски палатки, не се съмнявайте, че сте оцелили в десятката. Мъниците обичат разнообразието и нестандартните неща. Някои от тях харесват да се крият. Други се усамотяват, за да свършат някоя пикантна беличка. Детските палатки за игра позволяват дори да се изпънеш блажено върху меките възглавници на пода, поставени от мама. Памучните и леко прозрачни  материи, от които са направени пък гарантират навлизането на достатъчно въздух и светлина при детето.

Конструкциите на палатките могат да бъдат различни. Често имат формата на иглу. Четири, пет дървени пръта са събрани в горната си част, а по продължението си са облечени в подходящ тензухен плат, който да обособи кътчето на детето.  Тази конструкция ги прави лесно преносими и дава възможност, носейки ги в свитък, да разпънете палатката за игра както в стаята, така и на поляната пред къщи.

Ако ще позиционирате конструкцията в детската, може да изберете по широка гама от платове и материи – по-плътни, наситени или просто да ги съобразите с мебелировката и стила в помещението. За райграса на двора е добре да изберете палатка в светли нюанси и фини материи, за да може играейки си детето да не попадне в нагрята от слънцето палатка. Тъмните цветове привличат светлината и се затоплят значително повече.

За да не се затруднява достъпа до палатката на по-малките дечица, е добре да се избере модел с по едно копче от двете страни на фасадата, където да прикачаме импровизираните вратички. Така пълзящите бебета например ще могат лесно да влизат и излизат от своето иглу.

Детските палатки ни предлагат пъстър свят от възможности за игра. Те ни позволяват да си направим пикник на закрито дори и през зимните месеци. Няма невъзможни предизвикателства. А съчетанието от чар и удобство винаги е за предпочитане.

Моделите, които сме подбрали за вас, са от магазин MamaPotrafi в Etsy. Можете да закупите всеки един модел тук.

Ако не сте пазарували в Etsy, прочетете нашия подробен наръчник.

Онлайн магазин на GRANDecor