Детска стая в розово

Момичешка детска стая в розово

Всяко момиченце мечтае да се чувства като принцеса в своята стая. Цветна, забавна, закачлива, детската стая не е просто обикновено помещение, а скривалище, място за игри, учене и творчески вдъхновения. Ако търсите идеи за детски стаи в розово, разгледайте нашата галерия със свежи и забавни предложения, но преди това, ще отговорим на два основни въпроса, касаещи обзавеждането и розовия цвят в детската стая.

Какви да бъдат материалите и мебелите?

Когато търсите обзавеждане за детска стая, най-важното, на което трябва да обърнете внимание е материалите да са издръжливи, екологични и лесни за почистване. Коркът и дървото несъмнено са най-удачната настилка за детската стая, тъй като са безвредни и носят топло усещане при ходене върху тях. За детска стая в розово, подходяща настилка е светъл ламинат или паркет. Разбира се, може да добавите и шарен, закачлив килим. За мебелите са подходящи светли цветове – бяло, бежово, бледолилаво, жълто или светло дърво. Ако решите да боядисате в розово детската стая, заложете на светли, пастелни завеси. Подът може да бъде тъмнокафяв, сив, или много светъл. За декорация са подходящи зелено, лилаво, бяло, сребристо.

Залагайте на естествени материали за обзавеждане и текстил. Те са екологични, трайни и стилни.

С кои цветове да съчетаем розовото?

Когато става дума за детски стаи в розово, разнообразието от комбинации на цветове и декори е голямо.

  • Розово и бяло

Особено елегантна и стилна изглежда детска стая в розово и бяло. Тя символизира невинност, чистота и простор. Комбинацията е универсална и позволява включването на цветни акценти.

Детска стая в розово и бяло с Мини Маус

  • Розово и лилаво

Още една класическа комбинация е тази между розово и лилаво. Използвайте нежно, бледо розово и пастелно или ярко лилаво за да обзаведете истински приказна детска стая.

Детска стая в розово и лилаво

  • Розово и зелено

Зеления цвят се свързва с пролетта, природата, свежестта. Той ободрява и тонизира, подобрява паметта и концентрацията и именно затова е идеален за детската стая. С помощта на зелено и розово може да постигнете една наистина хармонична обстановка в стаята на малката принцеса.

Детска стая в розово и зелено

  • Розово и сиво

Сивите тонове омекотяват ярко розовия цвят в детската стая и балансират интериора. Ако харесвате наситените розови нюанси, то е добре да ги комбинирате с по-леки, неутрални тонове като сиво, бяло, бежово. Сребристите аксесоари също създават стилна и изискана визия в детската стая.

Момичешка стая в розово и сиво

  • Розово и бежово

Бежовият цвят определено е подценяван когато става дума за интериора на детската стая. Той обаче е изключително подходящ за нея, тъй като балансира ярките, бонбонено розови нюанси. Освен това успокоява и подобрява концентрацията, създава перфектна среда за учене и сън. Неутралните цветове също така са чудесен фон за пъстри акценти.

Идеи за детска стая в розово и бежово

Разгледайте и галерията с още идеи за момичешка детска стая в розово


 

Обзавеждане за детска стая от GRANDecor


 

Онлайн магазин на GRANDecor