Да обзаведем красива детска стая за момиче

Момичешка детска стая

Макар и несъзнателно, обзавеждайки стаята на детето, ние му даваме пример и насоки за съчетание на цветове и несъзнателно определяме вкуса и вижданията му занапред.

Има много и различни начини да тонирате и обзаведете детска стая за момиче. Днес сме ви подбрали добър пример за такова начинание. Сигурно е едно – дори и да не предпочитате розовото за основна нотка, този дизайн ще ви спечели с различна, елегантна и красива визия.

На първо място, разглеждайки идеи за обзавеждане на детска стая, обръщаме внимание на цветовете. Тук са избрани розово за фон, бяло за част от мебелите и топли нюанси на кафяво и лилаво при декорацията – идеална комбинация за стилна малка дама.

В детската стая е добре условно да определим една мебел като основна и около нея да доизградим интериора. В този случай например, етажерката за книги с вграденото легло е елемента, около който се надгражда всичко останало. Ако разгледаме декорацията, ще открием няколко основни и множество допълнителни аксесоари.

Щорите са нежни и красиви, представени от ефирен бял тюл в съчетание с млечно кафяв нюанс на розови фигурки. Като добавим и това, че са тип венециански, обстановката става наистина приказна.

Стените са тонирани в бледо розово и на места са облепени с фигурални фризове. В отличен контраст са с яркия под от черешов паркет.

Всяка ниша в пространството е запълнена с различни по големина аксесоари. Скрин, бюро, табуретка, кутия за бижута, книги и плюшени играчки са малка част от елементите, които създават елегантния интериор в тази детска стая за момиче.

Банята също е в розово и предлага максимални удобства и достатъчно пространство за съхранение.

Гледайки този прекрасен интериор просто си казахме „Ех, ще ни се да не бяхме пораснали!“А вие?

източник