Атрактивни стаи за тийнейджърки

Стилни и красиви стаи за тийнейджърки

Тийнейджърството е интересна част от нашето детство. За едни е предизвикателство за изживяване, за други просто нормално стечение на обстоятелствата. Едно е сигурно – в този период децата са особено чувствителни и имат нужда от специално пространство у дома. На тази възраст те имат усещането, че стават по-зрели и имат нужда от свобода и самостоятелност.

Днес сме ви подбрали няколко стаи за тийнейджърки, които се надяваме да ви вдъхновят. За стаята на младата дама не винаги са необходими много пари и скъпи аксесоари. Просто трябва да се придържаме към няколко основни правила.

Пространство

За да удовлетворим тази потребност на децата трябва да заложим на семпло обзавеждане. Употребата на многофункционални детайли, спестяващи площ е приоритет в подобна ситуация. Сгъваеми или двуетажни легла, гардероби с плъзгащи врати – всичко това ще ни бъде от полза.

Цветова палитра

Отстъпете правото на избор на цветове в помещението на своето дете. Най-красивите стаи за тийнейджърки са цветни, пъстри и обляни в наситени нюанси. Дори сладникавите и искрящи нюанси правят девойките щастливи. Дайте им шанса да експериментират и да се чувстват специални в стая с цикламени и електрикови тонове например. Ние съветваме да тонирате в бяло за основа и да допълните с декорации в много и ярки цветни акценти, за да изглежда пространството ведро.

Някои от стаите за тийнейджърки се предпочитат в неутрални цветове. Това също носи своя чар и особена чувствителност. Скъсването на нишката с розовите мотиви е израстване, на което можете да се насладите с удоволствие.

Изкуство по стените

Някои деца предпочитат стаи с изрисувани стени. Форми, орнаменти, стикери за стена с надписи или пък нещо друго – допитайте се до момичето ви, за да се чувства добре в собствения си свят.

Място за гости

Момичетата обичат да си правят купони и да канят приятелка на гости с преспиване. В тази връзка е добре и в стаята да има подходящите условия. Издърпващото се легло, например, е страхотна идея за целта.

Игриви мотиви в помещението

Доверете се на дъщеря си и изберете заедно красиви акценти за стаята й. Стикери, ленти, картини, полилеи или тапети – важно е всеки детайл да носи необходимото настроение на тийнейджърката. Така и вие и детето ще сте удовлетворени от резултата.

Надяваме се да сме били полезни с предложенията си. А сега, вие сте на ход!

източник