10 идеи за декорация със стари куфари

Ретро аксесоарите все повече се налагат като предпочитана декорация за модерното жилище. Старият куфар не е просто овехтяла и ненужна вещ. Той носи в себе си история и винтидж очарование, които го правят чудесен елемент към съвременния интериор.

Декорирането със стари куфари ще внесе в дома ви романтичен полъх, стил и индивидуализъм, които няма как да останат незабелязани.

Идеи за декорация със стари куфари

1. Старият куфар като украса

Куфарът е чудесна декорация за вашия дом в ретро или винтидж стил. Той ще изглежда отлично в антрето или в някой ъгъл на дневната, заобиколен от други вещи в същия стил – стара стълба, часовник, абажур, плетени кошници или ретро шапка.

Стар куфар като декорация у дома

2. Легло за домашния любимец

Вашият четириног приятел ще бъде много щастлив да се възползва от стария куфар, превърнат в негово легло. Поставете в куфара подходяща мека постелка или възглавничка, които с малко въображение може да изработите сами.

Стар куфар превърнат в легло за куче

3. Стойка за цветя

Хрумвало ли ви е да използвате стария куфар като цветарник? Това е една свежа идея, при това за изпълнението ѝ не са ви нужни средства и време. Поставете саксия със зелено растение върху куфара и той бързо ще се превърне в акцент в дневната, спалнята или коридора.

Стар куфар превърнат в цветарник

4. Нестандартен бар

Искате ли да впечатлите своите гости с нещо ефектно и стилно? Превърнете стария куфар в бар-масичка. Може да боядисате куфара в подходящ цвят или да изберете кожен такъв, за постигане на по-изискана визия. Подредете в него луксозни бутилки алкохол и го поставете на избрано място в хола. Бъдете сигурни, че креативността ви няма да остане незабелязана.

Винтидж куфар използван като бар маса

5. Помощна масичка

Помощната масичка е нужна на много места у дома – до дивана, бюрото, къта за четене или работното място. Поставете няколко куфара със сходен размер един върху друг, за да постигнете желаната височина. Освен, че може да подредите върху тях предмети, които искате да ви бъдат винаги под ръка, като бонус може да съхранявате още вещи вътре в куфарите.

Стари куфари като помощна масичка

6. Запълнете празното място над шкафовете

Понякога празното пространство над гардероба или шкафовете прави интериора да изглежда някак недовършен. В този случай на помощ отново идват старите куфари, които не само ще запълнят пространството, но и се превръщат в удобно място за съхранение.

Стари куфари за съхранение над гардероба

7. Количка за сервиране

Интересен аксесоар към кънтри кухнята на вилата може да създадете от един или два куфара, превърнати в очарователна помощна количка с поднос за сервиране. Боядисайте куфарите в желан цвят и ги поставете върху основа на колелца. Отгоре монтирайте дървен или плетен поднос и ще се радвате на ефектна масичка за закуска.

Стари куфари като количка поднос

8. Украса с куфари в една и съща цветова палитра

Възможностите за декориране със стари куфари са наистина много. Една от тях е да намерите няколко куфара с различни размери в еднакви или близки цветове и да ги подредите един върху друг както на снимката.

Декорация със стари куфари в един цвят

9. Масичка за кафе

В случай, че търсите холна маса, обмислете варианта да заложите на стар куфар, който перфектно би се справил с тази функция. Можете да го използвате и като място за съхранение на одеялото за диван, на списания или други вещи.

Стар куфар превърнат в холна маса

10. Нощно шкафче

Ако желаете да придадете нестандартна визия или винтидж излъчване на спалнята, може да използвате стар куфар като декорация или пък вместо нощно шкафче. Имате възможност да подредите любими аксесоари върху него или вещи, които искате да ви бъдат на една ръка разстояние – телефон, книга, дистанционното на телевизора, козметика.

Винтидж куфар като нощно шкафче

Онлайн магазин на GRANDecor