Лятна визия: тапети с тропически мотиви

Атрактивна визия или тапети с тропически мотиви

Имаше период, в който тропическите щампи бяха неизменна част от ежедневието ни. По дрехи, аксесоари, в обзавеждането и по тапетите в хола. Като всяка тенденция, тя отстъпи място на следващите модни течения.

Години по-късно манията за тапети с тропически мотиви си пробива път отново. Разликата е единствено в това, че сега решенията са по-смели, по-категорични и в по-широка цветова гама. Това е едно прекрасно решение за лятна визия, изпълваща с чувство, темперамент и положително настроение. Богатата палитра от тонове дава значително повече възможности за поставяне на тропически тапети във всеки кът на дома или лятната вила на плажа.

Някои от най-популярните тропически мотиви са тези изобразаващи птици, папрати, екзотични цветя и плодове. Този тип декорации за стена определено са на път да изместят традиционния избор! Условието е да не се прекалява с комбинациите и пъстротата, а да се балансира с нюансите на околните предмети. Шарените мотиви на една от стените биха били добро допълнение към семпли едноцветни решения и изчистени мебели в пространството.

Ако заложите на щампи с големи изразителни форми, опитайте да приобщите останалите мебели наоколо с тази големина. Малки, дребни акценти в пространството няма да имат добър ефект върху общата визия. Подчертаващи елементи ще станат едноцветен диван, удобно кресло или голям настолен лампион например.

Много хора нямат смелостта да рискуват с подобна нестандартна визия. Това се дължи на притеснението как да комбинират цветовете.  Именно по тази причина ви показваме красиви постановки, като една от най-ефектните е тази на семплата баня. Красив тапет, комбиниран с изчистено обзавеждане в снежно бяло. Стилна и изискана визия за по-скромните от вас.

Папрати, птици или екзотични цветя. Изборът на щампи е персонално решение. По-важни са тоновете, на които ще заложите. Те ще са тези, които ще определят дозата настроение и усещането за домашен уют.

Тапетите с тропически мотиви  ще ви мотивират да се наслаждавате от сърце на горещите летни дни.

източник