Оригинална идея за възглавница бонбон

Проста и оригинална идея за възглавница бонбон

Почти всяко малко момиченце си е мечтало за приказна стая  – балдахин, перденца с къдрички и възглавница бонбон. От позицията на възрастен, всяка дама би могла да сбъдне сама своето детско желание. Вече нямате детска, но можете да творите в спалнята или хола например.

Възглавниците са често употребени като акцент на фона на обзавеждането, затова ви предлагаме да направите своя избор на десен и да си изработите сами възглавница бонбон за декорация. По примера на Mandi Johnson ще покажем един от вариантите за това.

Ето и необходимите неща:

Шевна машина

Плат

Вата

Дебела игла тип губерка

Конец в подходящ тон

Ширит с помпони

Шивашки метър

Кръгъл капак с желания размер за мостра

Ножица и креда

Начин на изработване:

  1. Преценяваме размера на възглавницата си на ширина и дължина. За целта взимете капака- мостра и измерваме обиколката му. Ако тя е примерно 25 см, значи ширината на нашата възглавница ще бъде с този размер. Отпускаме още 2 см, за подгъв и шев и очертаваме плата. Дължината е по наш избор и ако целта е да е дълга я правим например около 60-65 см. Изрязваме с ножицата парчето, което ще работим.
  2. Сгъваме плата на две, като лицевата част да остане отвътре. Минаваме шев на машината в края по дължината. Опитваме се да го изтеглим максимално в края, за да не се получи груб ръб. Обръщаме плата с лицето навън.
  3. Очертаваме два кръга с помощта на капака. Оставяме около сантиметър повече, за да можем да пришием и ги изрежем. Пришиваме капаците от двете страни с помощта на губерката, като оставяме малко място от едната страна.
  4. Напълваме пространството с вата и дозашиваме края на страницата.
  5. Вземаме ширита с помпони и благодарение на иглата пришиваме по краищата от него, като прикриваме умело ръба. Ето, че ни се получи чисто нова възглавница бонбон.

Като се има предвид, че е избран подходящия нюанс на плата и желаната форма, тази красота може да се постави, както в спалнята на леглото, така и на дивана във всекидневната. Надяваме се, че се уверихте колко лесно постижимо е начинанието, затова направете си сами декорация за дома. На добър час!

източник

Онлайн магазин на GRANDecor