Мраморни акценти в интериора

Мраморни акценти в интериора

Мраморът безспорно е един от материалите, които придават изтънчена визия и класа. Независимо в коя част на дома са използвани, декоративните мраморни акценти в интериора винаги се забелязват.

Ако планувате да обзаведете дома си в пищен бароков стил или по-скоро спрямо последните съвременни тенденции, не бива да се колебаете да използвате мраморна декорация. Една статуетка, свещник, фруктиера или лампион ще подсилят излъчването в стаята.

ВИЖ ОЩЕ: Мебели и декорации имитиращи мрамор

Всекидневната може да бъде отлично място за употребата на мрамор в интериора. Масичката за кафе от мрамор е красиво решение за един модерен дом.


 

Холни масички с плот имитиращ мрамор


 

Особено ефектна е комбинацията с ратан или други естествени материали. Мраморната ваза със свежи цветя на секцията е още един начин да освежите помещението чрез декорация.

Мраморна масичка за кафе
Източник: Homedit

Кухнята също би изглеждала различно, ако акцентирате с мрамор. В зависимост от площта, с която разполагате бихте могли да поставите мраморен работен плот или просто гръб на стените под шкафовете. За по-големите пространства би било подходящо решението за подвижен модул с мраморна облицовка.

Кухня и трапезария с мраморни акценти
Източник: Homedit

Комбинацията от гравирани елементи и мраморни детайли е достатъчно ефикасна, ако търсите ефекта на изисканата домашна атмосфера.

Дори и да не заложите на масивни мебели от този материал, опитайте да акцентирате с част от осветителните тела, подложките за топло сервиране или часовника на стената например.

Баните, в които изборът е сведен до обзавеждане с мраморни елементи изглеждат особено елегантно и величествено. Представете си една овална мраморна вана с красив умивалник от същия материал, съчетани с дизайнерско огледало в мраморна рамка и стъклени гланцирани стени. Съвременна луксозна визия, която ще ви гарантира удобство и релакс в помещението.

Луксозна баня с мраморна вана
Източник: Adorable Home

Комбинациите на мрамор с дърво и стъклени повърхности са особено подходящи. Съчетанието на естествена подова настилка с мраморна модулна секция например изглежда красиво и стилно в дом с минималистична визия.

Важно е да отбележим, че тежестта на шарките и масивната визия на елементите с мраморен дизайн изискват по-семпла обстановка наоколо. Не претрупвайте помещението си с вещи и декоративни акценти, ако сте решили да заложите на този материал в обзавеждането.

Внесете мраморни акценти у дома за елегантна визия, дори и загатнати единствено с шарка, наподобяваща този естествен камък.

Декоративна поставка за снимки от мрамор

Мраморна маса

Мраморна лампа

Мраморна кутия за бижута

Мраморна дъска за рязане

Мраморен часовник

Черна мраморна поставка

Мраморен умивалник

Зелена мраморна масичка

Мраморна ваза