Лятна декорация за маса – топлина и настроение

Лятна декорация за маса – топлина и настроение

Всяка добра домакиня се опитва да създаде ведра атмосфера у дома с настъпването на нов сезон или празник. Дали ще украсите масата за хранене или ще внесете аксесоари, подходящи за повода, факт е, че настроението вкъщи се променя положително.

Сега сме на тема лято и с голямо удоволствие сме ви подготвили идеи с декорация за дома.

Има много и различни начини да разкрасим атмосферата, но ние ще се спрем на предложенията за лятна декорация за маса.

На първо време е важно да знаете, че основният детайл са цветовете. В този сезон можете да ползвате всичко светло, свежо, пъстро и цветно. Розов, син, лилав, жълт, оранжев, бял, зелен цвят – всеки от тях ще стои добре.

Изберете тишлайфери или покривка в цветен мотив. Съчетайте няколко цвята или поне два ярки и силни такива.

Флоралните модели, райето и карето ще изглеждат прекрасно на вашата лятна трапеза.

Дали да изберете изчистен бял порцелан, нежно фино стъкло, тежки гравирани прибори, свещници, салфетници или дървени подложки, е въпрос на лични предпочитания. Важното е, че всеки от тези детайли ще подхожда в лятна декорация за маса. Не е необходимо да разполагате със скъпи вази или декорации. Един обикновен буркан или празна бутилка с парче канап биха свършили идеална работа за целта.

Не забравяйте да добавите зеленина и свежи цветя. Те създават живия вид на трапезата и носят допълнително настроение. Сложете ги в средата на масата или ги поставете пред всяка чиния. В допълнение, можете да изработите и мини венчета за приборите или просто малки букетчета за всяка чиния.

Разгледайте нашата галерия! Там са подсказани доста от идеите, които коментирахме. На добър час в топлите и усмихнати летни дни!

източник