Къщичка за птици за всеки дом

Къщичка за птици – предизвикателство за свеки дом

Някога, някъде, добър човек е измислил къщичка за птици, от любов към живите същества. Историята е запазила данни за първите къщи за птици, които са се появили. Те са два типа – европейски и американски. Европейската версия наподобява глинено гърне, произлиза от Белгия и Холандия и датира от 15-16-ти век. Американската произлиза от индианците, които търгуват с англичани и германци през 18-ти век. Изработена е от кора на бреза и се откроява с проста и семпла структура, като платформа.

В наши дни можем да срещнем къщичка за птици във формата на замък, вила и дори църква. Насладете се на галерията която сме ви подбрали.

Обикновено, когато говорим за къща и градина в съзнанието ни изплуват и много допълнителни елементи и един от тях е и подслонът за птици. Дали ще е на дървото пред  дома или на специална платформа в градината, това е въпрос на предпочитание и екстериорен дизайн.

С малко умения можем да ви насочим и просто да кажем: направете си сами декорация за дома – къщичка за птици. Това става посредством няколко материали като чук, пирони, лепила и лакове:

  1. Набавяме си няколко дървени плоскости и парчета от бита, рециклираме ги, както ни харесва и ги преобразяваме в селска постройка за птичета.
  2. Дървото и камъкът също са подходящи за изработката на подобна къща. С тяхна помощ можем да изработим красива и стилна къща за двора. Ако използваме и шкурка ще постигнем винтидж излъчване.
  3. Имайки предвид ходожествената стойност на подобна къщурка за птички, смело могат да се използват и пластмасови плоскости, стъкло и дори разнообразие от цветове. Така стилът ще се осъвремени и ще се окаже подходящ, както за вилата на плажа, така и за градината в модерния ни дом.

Разгледайте снимките в галерията. Те ще ви подскажат идеи и варианти за вашата приказна къщичка за птици.

Онлайн магазин на GRANDecor