Красиви идеи за рециклиране на капачки от бутилки

Красив резултат с рециклиране на капачки от бутилки

Едва ли ви е хрумвало колко много неща могат да се изработят от рециклиране на капачки от бутилки. Днес ще се постараем да ви впечатлим с няколко качествени идеи как да освежим дома, офиса или градината с красива декорация от непотребните на пръв поглед капачки.

На първо време е необходимо солидно количество, затова помолете вашите близки и приятели да събират тапите от отворените бутилки. Така ще ви бъде по-лесно. Ето и нашите предложения за декорация:

  1. Пано за стена. Разноцветни форми, пъстри цветове, разнообразие от размери. Подредете капачките, така, че да се получи картина от кръгове или други геометрични фигури. Ако сте по-сръчни се опитайте да докарате изображение на птица или животно, подобно на бухалчето от снимката. В зависимост от формата и цветовете, този шедьовър може да се постави, както на боядисана цветна стена, така и на тухлена настилка, а защо не и като декорация на колоната в двора или на верандата.
  2. Изработете си фруктиера чрез рециклиране на капачки от бутилки. За целта са нужни много капачки /за предпочитане различни/, фина мека жичка с дължина от няколко метра /3-4/, шило за дупчене и малко въображение. Започнете от дъното на елемента. Подгответе капачките като пробиете всички в средата. Нанижете жицата, като в края задължително вържете стабилно на възел. Нанизвайте последователно капачките от двете им страни, като извивате жицата в кръг, правейки обла форма. Всеки следващ ред се закрепва с допълнитена жица към другия и така, докато получите желаната форма.
  3. Цветя от рециклирани капачки. Няколко цветни капачки и метална тел оплетена красиво биха могли да разкрасят всяка кашпа на двора. Погледнете изображението в галерията, за да придобите ясна представа и създадете цъфтящи цветя от тел и капачки.

Направете си сами декорация за дома! Бъдете креативни! Комбинирайте платове, дърво и други материали при декорацията с рециклирани капачки. Няма начин да не измислите нещо още по-оригинално и практично!

Онлайн магазин на GRANDecor