Китни и нестандартни идеи за градина

Китни и нестандартни идеи за градина

Градината е важна част от площта на един дом и както неведнъж сме казвали красотата се крие в детайлите. Затова днес сме решили да се спрем на няколко китни и красиви предложения за хора, които се грижат за къща и градина.

Във всеки край на света има разнообразни видове растения и всяко от тях носи своите особености – предпочитания за слънце, сянка, влага и местоположение. Важно е да сте наясно с тези характеристики, за да заложите на правилния избор на растителност.

Когато изберете типовете цветя и растения, можете смело да се доверите на нашите идеи за градина. Нестандартната визия винаги привлича вниманието.

В зависимост от площта, с която разполагате, изберете дали ще правите форма и украса по земята или ще декорирате стени или огради.

Ако имате голяма площ, засята с райграс, колелото от ковано желязо с цветни кашпи е отличен избор за акцент върху свежата зеленина.

В близост до верандата си можете да оформите кръг от разнотипни растения. Степенувайте ги по височина, като най-високите засеете в средата и около тях останалите по ръст и цвят.

Старата кубинка може да се превърне в отлична саксия за дребни малки цветчета. Лакирайте я внимателно и я запълнете с пръст и камъчета, подходящи за каскадното цвете, което ще засадите вътре.

Провансалсите типове дворове обичат пищни цветни градини. Големи кашпи с каскадни петунии или други разноцветни зеленини. Семпла стълба в бяло може да бъде подпряна на стената на къщата и върху нея да се поставят разнообразни саксийни цветя.

Непотребните ламаринени кутии от бои, маслини или лакове могат да съживят визията на стария стълб в двора. Оцветете ги пъстри – на точки, в райе и засейте в тях любими нежни цветя. Подредете ги несиметрично около стълба на определено разстояние една от друга.

За истинските ценители сме приложили и снимка на своеобразна палитра, изработена от дърво и красиви цветни растения.

Насладете се на тази красива гледка!

източник

Онлайн магазин на GRANDecor