Идеи за морска декорация

Идеи за морска декорация

Макар и лятото да си отива, ние все още не сме готови да се разделим с него. Ако и вие изпитвате носталгия по слънцето, морето и плажа, пренесете ги у дома! Ето няколко чудесни идеи за морска декорация, които открихме на Jenite.bg:

  • В хола или спалнята

Рапаните и мидите могат да създадат невероятно атмосфера у дома, използвани по различен начин. Най-лесно е да ги подредите по етажерките на стената или пък да ги залепите върху картон и да му сложите рамка. Ако вземете обикновен буркан и го напълните с пясък, а отгоре подредите ракообразните черупки ще получите лесна,евтина и красива декорация за холната масичка или за секцията. Малко по-трудоемко е да си направите полилей от мидички, тъй като се налага внимателно да пробиете всяка от тях и да ги навържете, но пък си струва усилието. Ако разполагате с черупка от по-голям рапан, можете да го превърнете в саксия, а големите мидички биха послужили като кутийка за бижута /или най-малкото за обеци и пръстени ;-)/

  • В кухнята

За хората, които са любители на романтичната атмосфера на масата, предлагаме да заменят стандартните свещи с ръчно направени такива. Разтопете восък в черупка от мида, поставете фитил и готово! Лесно и бързо можете да се сдобиете и с купичка за сол и пипер, използвайки четири мидички и лепило.

  • В банята

Голяма черупка от мида би послужила като чудесна сапунерка, а по-малките миди използвайте за да облепите рамката на огледалото. Ако размера на банята позволява, поставете голяма, стъклена ваза на земята и я напълнете с каквито налични черупки на морски обитатели имате. Добрият резултат е гарантиран!

Кои от тези идеи за морска декорация ви допаднаха най-много?

Онлайн магазин на GRANDecor