Няколко интересни идеи за декорация на стълби

Няколко интересни идеи за декорация на стълби

Съществуват много различни начини да раздвижите визията на дома си. Интересната декорация на стълбище например би могла лесно да превърне обикновените стъпала в оригинално произведение на изкуството. Оказва се, че с малко усилия и неголямо количество материали всеки от нас може да се справи с предизвикателството.

Ще ви предложим няколко варианта за изпълнение: чрез залепяне на стикери за стълбище или за плочки, с помощта на цветна керамика и с интересни надписи или цифри.

За да подберете най-подходящите идеи за декорация на стълби е препоръчително да се съобразите с позицията им / прави или извити са те /, както и с материала, от който са изработени. Другият фактор е стила на обзавеждането и цветовата гама наоколо. Когато определите тези подробности си изберете варианта за изпълнение.

Пъстрите стикери са свежо и красиво решение. Могат да бъдат със сложна орнаменитика, с ненатрапчиви фигури или в многопластово райе, например. Еднотипните форми и геометрични решения са подходящи за по съвременна и изчистена среда. Белите стени и големите пространства пък позволяват да облепите максимално изпъстрени мотиви. Те ще се превърнат в основен акцент в общата визия на помещението. Богатата шарка е предпоставка за комбинация с максимум два основни цвята наоколо.

Фаянсовите стълбища са чест избор за лятна резиденция или за крайбрежна къща. Отличен начин да ги освежим е като облепим фасадната им част отново с фаянсови плочки. Има много красиви решения с пъстри мотиви и шарки, които наподобяват стилна ориенталска или средиземноморска мозайка. Това е отличен избор за право стълбище в семпли, свежи тонове. Изпълнението на тази задача е с малко по-голяма сложност, но това не бива да ви отказва. Важен е финалния резултат.

Надписите са предизвикателство, което като че ли е приоритет на младите хора. Изписаните стълбища изглеждат стилно, хармонично и много предизвикателно. В зависимост от броя на стъпалата бихте могли да изпишете както любима поема, така и кратки, весели послания. Дните от седмицата или пожелания на разлини езици също са често срещано решение. Ако пък номерирате стълбите, малкото ви дете би могло лесно да се научи да брои последователно, изкачвайки се ежедневно по тях. Обърнете внимание, че ръкописните надписи винаги изглеждат по-артистично и интересно.

Изберете правилните идеи за декорация на стълби у дома и разчупете обстановката по възможно най-лесния начин. Когато ви омръзне, сменете решението с друго и така ще влеете свежест в интериора. На добър час!

Онлайн магазин на GRANDecor