10 бързи и лесни идеи за декорация на дома с минимални средства

10 бързи и лесни идеи за декорация на дома

Да преобразите жилището си сами чрез декориране или редекориране и с минимални средства, не винаги е толкова трудно, колкото звучи. Нужни са ви няколко свежи идеи, малко подръчни средства и търпение, разбира се. Подготвили сме красиви идеи за декорация, които ще създадат специална атмосфера във всеки дом. Всичко е практично и лесно постижимо.

1. Красиви тъкани, поставени в рамки за картини

Много нежна и свежа идея е обличането на тъкани в рамки за картини. Изберете си красиви дантели или платове с богата орнаментика и ги поставете в рамка на стената си.

За да постигнете тази идея е необходимо да имате парче плат, цвят боя по избор /по желание/, лепило и рамка с предпочитан размер. Ако плата ви е с достатъчна плътност, можете да го залепите директно. Когато работите с дантела, за по силен ефект, бихте могли да боядисате основата в предпочитан нюанс, за да изпъкне орнаментиката от дантелената тъкан. Съобразете и цвета, и типа на рамката, за да постигнете стилов синхрон. Например, за да гоните винтидж ефект, заложете на дантела в комбинация с по-релефна рамка. Когато целите по-съвременна визия, заложете на плат с геометрични фигури и тънка едноцветна рамка.

10 бързи и лесни идеи за декорация

10 бързи и лесни идеи за декорация

2. Поставки за бижута от клонки

Едва ли сте се замисляли колко идейно би изглеждала едно обикновено клонче от дърво на стената в дома ви. Ще ви покажем как да съхранявате обеците и колиетата си, като едновременно с това създавате интересна визия на стаята си.

Намерете си малко клонче от дърво с повече разклонения и го закрепете с помощта на гвоздеи на празната стена в спалнята си, например. На всяка издънка закачете своите бижута. Красиво, нали?

Друг лесен и ефектен начин е да поставите клончето на стената, като предварително забиете малки пирончета. Те ще са закачалките за вашите красиви бижута.

10 бързи и лесни идеи за декорация

10 бързи и лесни идеи за декорация

3. Възглавнички, облечени в стари плетени пуловери

Да си признаем, това е една от любимите ни идеи за дома. Необходими са няколко стари жилетки с копчета или други дрехи от плетиво, игла, конец, ножица и няколко декоративни възглавнички. Отстранете ръкавите на дрехите и облечете възглавничките, а за да запазите желаната форма, пришийте краищата, така че да останат квадратни. Това е отлично решение за декорация, особено през студените зимни дни.

10 бързи и лесни идеи за декорация

10 бързи и лесни идеи за декорация

4. Саксии, облечени в топли дрешки

Използвате остатъците от ръкавите на плетените пуловери, за да преобразите и саксиите в стаята. Отрежете подходяща големина и ги поръбете покрая, за да не се разплетат. Остава само да нанижете дрешката на кашпата и вече имате нова визия за саксийката. Това е една от практичните идеи за дома, които можете да прибавяте и отстранявате, когато прецените, съобразно сезона или общата концепция в обзавеждането.

10 бързи и лесни идеи за декорация

10 бързи и лесни идеи за декорация

5. Кутии за обувки като цветни етажерки

Кутиите за обувки могат да имат много практични предназначения, що се отнася до декорацията вкъщи. Трябва да ги видите в ролята им на етажерки. За да се заемете с преобразяването са ви необходими макетен нож, акрилни бои, декупажен лак, лепило, малки дюбели, а и малко въображение.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: Как да си направим практична етажерка от подръчни материали

Изрежете внимателно капаците на кутиите и боядисайте останалата повърхност в желания цвят /ако решите, можете да боядисате всяка стена в отделен нюанс за повече ефект/. След като изсъхне, лакирайте повърхността, за да запазите боята. Използвайте малки дюбели, за да закачите кутиите на стената. Разположете ги асиметрично и в кухината им поставете вазичка, дребни сувенири или саксийки за декорация.

10 бързи и лесни идеи за декорация

10 бързи и лесни идеи за декорация

10 бързи и лесни идеи за декорация

6. Поставка за горещи съдове от коркови тапи

Тази идея е оригинална и може лесно да се изработи. Необходими са ви коркови тапи, лепило и макетно ножче. Ако искате да ги изработите вертикално, като използвате височината им, е добре да ги уеднаквите по размер. Можете да ги подреждате както в правилна, така и в нетрадиционна форма. Прилепяйте ги плътно, като притискате намазаните с лепило страници на тапите.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: Идеи за Направи си сам

Друг, а и не по-малко красив вариант е ниска подложка от корк. Тя също е лесна за изработка, като разликата тук е, че трябва да нарежете тапите на еднаква височина от около 1 см. Закрепяте ги една към друга, с помощта на лепилото и ще получите интересна декоративна поставка.

10 идеи за декорация която да изработите за по-малко от 2 часа

10 бързи и лесни идеи за декорация

10 бързи и лесни идеи за декорация

7. Ефектно пано за декорация в спалнята

За да си направите красиво пано за нощното шкафче са необходими дебел картон, шило, светещи гирлянди, акрилни бои и четки. Боядисайте плоскостта в приятен пастелен нюанс. Надпишете послание или любима фраза с фина четка и артистичен почерк. В празните пространства пробийте с шило повърхността, като в дупките откъм гърба поставите внимателно гирляндите. Позиционирайте паното на нощното си шкафче в спалнята и се насладете на ефектното преобразяване на обстановката.

10 бързи и лесни идеи за декорация

10 бързи и лесни идеи за декорация

8. Часовник с нетрадиционна визия

Тази идея е подходяща за всяко помещение в жилището ни. Изглежда добре, както в хола, така и в коридора или спалнята. За изработването ви са необходими няколко дребни пеща. Малко пространство на стената, няколко любими семейни снимки, часовников механизъм със стрелки, уреди за прикрепяне като дрелка, дюбели и лепило.

Монтирайте часовника на стената като използвате дрелката и дюбелите. В кръг, около него, поставете снимките вместо цифри, като спазвате последователността от стандартните циферблати. Ако решите, акцентирайте със снимките в позиция дванайсет, три, шест и девет. Това може да стане, като там поставите снимка в малко по-едър размер. При всички случаи този вариант за стенен часовник ще изглежда много оригинално.

10 бързи и лесни идеи за декорация

10 бързи и лесни идеи за декорация

9. Стара стълба като част от декора

Както не веднъж сме се убеждавали старата стълба вкъщи би могла да е ефектна част от обзавеждането. Поставена в ъгъла на всекидневната, тя би могла да служи като чудесен цветарник. Ако я сложите до стената в коридора пък, се преобразява в красива етажерка за обувките ни. Не по-малко практична е и като модул за съхранение на тиганите в кухнята. Откритата визия и висящите съдове не само значително улесняват домакинята, а и изглеждат красиво.

10 бързи и лесни идеи за декорация

10 бързи и лесни идеи за декорация

10 бързи и лесни идеи за декорация

10. Стари бутилки, преобразени във вази за цветя

Всеки сезон има своето очарование, а свежите цветя в дома винаги са гаранция за добро настроение и уютна атмосфера. За да придадем на дома допълнителна доза свежест и красота можем да изработим вази от непотребни бутилки с разнообразни размери. За целта са ни необходими любимите цветове акрилни бои, декупажен лак, търпение и малко креативност. Значително по-голям ефект ще постигнем, ако съчетаем няколко различни бутилки в красиви цветове непосредствено една до друга и във всяка поставим по стръкче растение.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: Направи си сам ваза от тенекиена кутия

Боядисайте шишетата в желания цвят. Използвайте златист и сребрист отблясък, за повече ефект. Ако прецените, изрисувайте нещо с мека четка върху стъклото. Изчакайте да изсъхне добре и лакирайте внимателно с декупажния лак, за да запечатате боята и да можете спокойно да миете бутилките след време.

10 бързи и лесни идеи за декорация

10 бързи и лесни идеи за декорация

Ако някоя от тези идеи ви е впечатлила, заредете се с търпение и ентусиазъм и не пропускайте да я реализирате у дома.

Онлайн магазин на GRANDecor