Елементи от мрамор в интериора

Кухня и трапезария с мраморни акценти

Мраморът е безспорно един от материалите в екстериора и интериора, които придават изтънчена визия и тежест на обстановката. Независимо в коя част на дома сме ги позиционирали, декоративните елементи от мрамор винаги се забелязват.

Ако планувате да обзаведете дома си в пищен бароков стил или по-скоро спрямо последните съвременни тенденции, не бива да се колебаете да поставите мраморна декорация. Една статуетка, свещник, фруктиера или лампион ще подсилят излъчването в стаята.

Всекидневната може да бъде отлично място за употребата на мрамор в интериора. Масичката за кафе от мрамор е красиво решение за един модерен дом. Особено ефектна е комбинацията с ратан или други естествени материали. Мраморната ваза със свежи цветя на секцията е още един начин да освежите помещението чрез декорация.

Мраморна масичка за кафе
Източник: Homedit

Кухнята също би изглеждала различно, ако акцентирате с мрамор. В зависимост от площта, с която разполагате бихте могли да поставите мраморен работен плот или просто гръб на стените под шкафовете. За по-големите пространства би било подходящо решението за подвижен модул с мраморна облицовка.

Кухня и трапезария с мраморни акценти
Източник: Homedit

Комбинацията от гравирани елементи и мраморни детайли е достатъчно ефикасна, ако търсите ефекта на изисканата домашна атмосфера.

Дори и да не заложите на масивни мебели от този материал, опитайте да акцентирате с част от осветителните тела, подложките за топло сервиране или часовника на стената например.

Баните, в които изборът е сведен до обзавеждане с мраморни елементи изглеждат особено елегантно и величествено. Представете си една овална мраморна вана с красив умивалник от същия материал, съчетани с дизайнерско огледало в мраморна рамка и стъклени гланцирани стени. Съвременна луксозна визия, която ще ви гарантира удобство и релакс в помещението.

Луксозна баня с мраморна вана
Източник: Adorable Home

Комбинациите на мрамор с дърво и стъклени повърхности са особено подходящи. Съчетанието на естествена подова настилка с мраморна модулна секция например изглежда красиво и стилно в дом с минималистична визия.

Важно е да отбележим, че тежестта на шарките и масивната визия на елементите с мраморен дизайн изискват по-семпла обстановка наоколо. Не претрупвайте помещението си с вещи и декоративни акценти, ако сте решили да заложите на този материал в обзавеждането.

Внесете мраморни акценти у дома за елегантна визия, дори и загатнати единствено с шарка, наподобяваща този естествен камък.

За да ви улесним в избора сме ви подготвили стилна колекция от продукти, които можете да закупите от Etsy /последвайте линка под снимката/. Ако не сте запознати, прочетете Как да пазаруваме от Etsy.

Декоративна поставка за снимки от мрамор
КУПИ ОT ETSY
Мраморна маса
КУПИ ОT ETSY
Мраморна лампа
КУПИ ОT ETSY
Мраморна кутия за бижута
КУПИ ОT ETSY
Мраморна дъска за рязане
КУПИ ОT ETSY
Мраморен часовник
КУПИ ОT ETSY
Черна мраморна поставка
КУПИ ОT ETSY
Мраморен умивалник
КУПИ ОT ETSY
Зелена мраморна масичка
КУПИ ОT ETSY
Мраморна ваза
КУПИ ОT ETSY
Онлайн магазин на GRANDecor