Декорация с фототапети за всеки дом

Декорация с фототапети

Когато става дума за декорация на дома, повечето от нас търсят начин това да стане възможно най-бързо и лесно и с най-малко усилия и средства. Рядко можете да получите всичко това наведнъж, но ако заложите на декорация с фототапети, желанието ви ще се сбъдне.

Фототапетите са подходящ избор за всяка стая в дома. Те могат да заемат цяла стена или да бъдат поставени само като акцент и да обособят една или няколко секции. Тъй като разновидностите на фототапети са наистина много, нека разгледаме някои от най-често срещаните варианти:

Фототапети според сезона

С току-що настъпилия летен сезон е редно да започнем със сезонните фототапети. Кой не би искал да се събуди с красивата гледка на необятното море пред себе си? Ако не сте от късметлиите, които живеят в къща на плажа, можете да заложите на красив морски пейзаж за стена. Същото важи и за останалите сезони през годината – заснежен планински връх или топло огнище в планинска хижа са чудесен избор за зимния сезон. Разбира се сезонните декорации за стена предполагат и честа подмяна, имайте го предвид когато правите избора си.

Природни мотиви

Тенденцията към сближаване с природата дори и у дома прави фототапетите с природни мотиви предпочитан избор. Ако имате желание да се сдобиете с по-натурален и свеж вид на жилището си, но естествените материали ви се струват прекалено недостъпни, тапети с горски пейзаж, бамбукови пръчки или зелени поля ще свършат чудеса.

Флорални фототапети

Вероятно едни от най-популярните са фототапетите с цветя. Можете да откриете изобилие от цветове и разновидности – красиви рози, цъфнала акация, орхидеи или цяла цветна градина. Те са предпочитан избор както за хола, така и за спалнята. Техните основни плюсове са създаването на добро настроение, свежа обстановка и тяхната универсалност.

Като картина

Картините придават характер, индивидуалност и чар на всеки интериор. Те са перфектна декорация за стена, но за съжаление са придружени и от висока цена. Ако искате да поканите изкуството в дома си без да похарчите хиляди (а и повече), заложете на фототапет имитиращ картина.

Градски пейзаж

Последни в нашия списък, но не и последни по популярност са фототапетите с градски пейзажи. Мечтаете да живеете в Ню Йорк, Лондон, Венеция или Париж? Ако промяна на гражданството не влиза в плановете ви, поканете тези емблематични градове в собствения си дом. Така ще придадете модерна визия на интериора и ще можете ежедневно да се наслаждавате на любимата дестинация.

Онлайн магазин на GRANDecor