Декоративната мазилка може да промени апартамента

Декоративната мазилка може да промени апартамента

Днес отново ни гостува Димитър Петков, който ще сподели с вас своя опит  в интериорните решения относно стените в едно помещение:

„Когато говорим за стените в един апартамент, често си ги представяме като непроменими части на помещението. Говорим за шпакловка, мазилка, искаме да са прави и евентуално мислим в какво да ги облечем цветово или с тапети или каква картина да закачим за акцент…

Но всъщност се оказва, че стената сама по себе си може да изиграе голяма роля в дизайна на един апартамент. Представете си я като голяма картина или пано… Акцент, който променя облика на цялата стая. Разбира се, не може да е наистина като картина с конкретно изображение  и да стои стилно и изчистено. Фототапетите отдавна не са на мода дори в детската стая. Но може да е с декоративна мазилка, която да я превърне в истински шедьовър.

Но –  за да постигнете такъв ефект,  трябва да бъдат спазени няколко основни принципа.

За декоративна стена трябва да бъде избрана централната стена в помещението, защото само и единствено тя ще стои като акцент.  Не трябва да е стената до вратата, за да може да се види при влизане в помещението. Не трябва да завършва с ръб – декоративната стена стои добре, когато е от вътрешен ъгъл до вътрешен ъгъл. Наистина като една картина затворена между останалите стени в помещението.

Също,  всичко около и на нея трябва да е с максимално изчистена форма, за да се получи добър контраст. Например телевизорите с плоски екрани обикновено имат дизайн, който е много подходящ за “украшение” върху декоративната стена.

И на последно място, едно съвсем практическо предимство на декоративната мазилка – имате крива стена – вместо да хабите нерви да я изправяте и никога да не ви се струва достатъчно права – превърнете дефекта в ефект  чрез декоративна мазилка.“

За повече информация: www.interiorendesign.com

Онлайн магазин на GRANDecor