Колекция висящи саксии от корк и кожа

Висящи саксии от корк и кожа

Калифорнийската дизайнерка Melanie Abrantes е създала красива колекция от висящи саксии,  изработени от корк и естествена кожа. Те изглеждат семпло, но ефектно и като всичко, изработено ръчно, имат своята особена стойност. Подходящи са за поставяне в градина, на тераса или в избрана стая от дома. Пасват чудесно като акцент в различни стилове интериор.

Основната част – саксията, Мелани изработва от корк, посредством машина, която оформя и заглажда материала. В горната им част се наблюдава лека вдлъбнатина, около която се зашиват кожени каишки, служещи за окачането на саксията.

Цветът на корка е традиционен, непретенциозен и достатъчно ефектен сам по себе си, за да се налага да бъде дооцветяван. Подходящата кожена връзка в подобен нюанс е перфектното допълнение за продукта. Семплата му визия предполага съчетанието му с почти всички цветове обзавеждане.

Както се вижда на снимките, тези аксесоари могат да се ползват, както за многогодишни стайни растения, така и за съхранение на сезонни плодове.

За да монтирате подобни висящи саксии, имате нужда само от една тънка летва, поставена на подходящото за вас място.

Семпъл и красив начин да освежим жилището си!

източник