Как да украсим великденските яйца без боя

Как да украсим великденските яйца без боя

Готови ли сте за предизвикателства? Ще ви покажем уникални и нестандартни идеи за великденски яйца. Ще творим и декорираме различно. Няколко прости трика ще ни помогнат да разберем как да украсим великденските яйца без боя.

Избрали сме любимите си 5 иновативни варианта, за да ви спечелим, а вие ще прецените кой би бил най-подходящия за вас.

  1. Яйца, вдъхновени от Поантилизма в изкуството

Поантилизмът е течение в изкуството, в което се използват множество точки, за да се създаде определена визия или дизайн. Изглежда сложно, но всъщност се постига с лекота. Необходими са само цветни химикали или по-точно водоустойчиви маркери, стикери / шаблони / и разбира се сварени и сухи яйца.

Наложете шаблона с форма по избор – звезда, квадрат, буква, цвете или друго върху яйцето и го очертайте внимателно. С желаните цветове около него нарисувайте ситни точици. Ефектът е поразителен, нали?

  1. Яйца с временна татуировка

Една от най-щурите идеи за Великден е именно тази с татуировките. Продават се цветни, златисти, сребристи и черно-бели варианти.

Поставете татуировката плътно към яйцето. Отгоре внимателно поставете мокра кърпа, като придържате умело. Задръжте около минута и отстранете и двете повърхности. Картинката е останала като печат. Отличен начин за декорация на яйце.

  1. Яйца от полимерна глина

Този вариант е доста атрактивен и красив. Подходящ е особено, ако сте привърженици на ярките комбинации от цветове и цветните мотиви. Материалът, който ни е необходим е особена полимерна глина, която подлежи на моделиране. Вземете си нож, кухи яйца и работете близо до кухнята, защото ще ви е необходима.

Яйцата се издухват задължително, като ги пробивате в краищата им и издухвате съдържанието от едната през другата дупка. Разстилате полимерната глина върху гладка повърхност, като я моделирате, както сте решили предварително – в мотиви, на райе или каквито форми ви хрумнят. Увивате яйцето внимателно, като се съобразявате с големината му и внимателно изрязвате с ножчето. Загрявате фурната си на 250 градуса и печете яйцата около 15 минути. Интересно, нали?

  1. Яйца като бижу

Тези яйца са едни от любимите ни. Екстравагантната им визия ги прави наистина специално бижу в декорацията за празника.

За да ги изработим ни трябват декоративни камъчета, пистолет с горещо лепило и сухи яйца.

Лепенето на камъните оставяме на вашето въображение. Можете да използвате цветни или хамелеонови, както и такива в различни размери. Крайният резултат винаги е невероятен, както се вижда и от снимката в галерията ни.

  1. Яйца с цветни конци

Визията на тези яйчица е нетрадиционна. Макар и небоядисани и семпли, те изглеждат много стилно.

Набавяме си пистолет със силиконово лепило, няколко вида цветни конци от памук или вълна. Капваме за начало от лепилото и поставяме началото на нишката. Увиваме плътно, като не се стараем да следваме последователност. След два кръга, отново лепваме капка от силиконовото лепило и продължаваме, докато ни се види готово и красиво. Залепяме края внимателно и го оставяме да изстине. Хващаме следващият цвят конец и продължаваме върху друго яйце.

Начините за декорация са много, а по-нестандартните сред тях будят значителен интерес. Дано сме ви били полезни и възбудим допълнително въображението ви. Успех!

източник

Онлайн магазин на GRANDecor