Идеи за модерни и оригинални етажерки

Няколко свежи идеи за оригинални етажерки

Когато става дума за интериорния дизайн у дома, по-артистичните натури са склонни да експериментират. Днес ще се спрем на няколко идеи за оригинални етажерки, които могат да ви послужат, ако търсите идеи за холно обзавеждане.

Във всеки от моделите е вложена творческа мисъл и вдъхновение. Някои от тях са многофункционални, други са подходящи за конкретен тип обзавеждане. Традиционно, ролята на етажерките е да служат за поставяне на книги или дребни елементи от декорацията, за да не стоят разпръснати по пода или из всеки край на помещението. Предстои да се уверим, обаче, че могат да бъдат и просто акцент в дизайна на стаята.


 

От магазина: Етажерки с различни дизайни


 

Има няколко характеристики, които определят вида и функциите на етажерките: размер, позиция, форма, материал, цвят и стил.

При всички идеи за оригинални етажерки в галерията наблюдаваме разположение по продължението на стената. Някои от тях заемат вертикално пространството, а други са разтелени хоризонтално. В по-редки случаи, етажерките са спуснати от тавана, в близост до стената, с помощта на въжена конструкция или здрава корда.

Формата на плоскостите е въпрос на лично решение. Едни предпочитат да заложат на етажерки с правоъгълна форма, други избират плоскости, които разполагат асиметрично. Етажерката, имитираща разклонение на дърво също не е за пренебрегване. Придава артистичен вид на стаята, макар и да има функцията да поддържа едва няколко ароматни свещи. Дали да са заоблени ръбовете на етажерките или да останат некоригирани е въпрос на личен избор. Обикновено облите форми се предпочитат в детски стаи, а и безспорно гарантират по-голяма безопасност.

Един от факторите, който определя общата визия определено е материалът, от който са изработени. Дървените  елементи са по-често срещани, но и тези от МДФ  и пластмаса не са по-малко рентабилни.

Цветът се избира според вида на останалите мебели и обзавеждане в помещението. Дали ще е в кафяво, бяло, черно или цветно, няма никакво значение. Важно е да се постигне стилов баланс между елементите.

Насладете се на предложенията ни – разклонения, стълбовидно разположение, асиметрични позиции и артистични решения с надписи.

Онлайн магазин на GRANDecor