Кой цвят да изберем за гостоприемна дневна

Кой цвят да изберем за гостоприемна дневна

Всеки иска домът му да бъде съвършен. Ето защо дори малките детайла са от значение. Ако и вие сте си поставили подобна цел, важно е да знаете какво въздействие оказват различните цветове. Прочетете следващите редове и разберете кои са деветте най-гостоприемни нюанса за вашата дневна. В случай че след прочетеното решите да пребоядисате, прехвърлете тази задача на професионалистите.

Слънчево настроение

всекидневна в жълто

За вечно щастливо семейство, задължително изберете жълтото. Най-веселият цвят от всички, който ще донесе свежест на стаята ви, ще поддържа слънчево настроение дори и през най-облачните дни. Можете да акцентирате на различни мебели и аксесоари, ако не искате да боядисвате цялата стая. Или да освежите само отделна стена, рамките на прозорците, експериментирайте и намерете вашия стил.


 

Обзавеждане в жълто от GRANDecor


Сивото не е задължително да внесе мрачно настроение

всекидневна в сиво

Ако си поиграете с различните нюанси на сивото, ще получите нещо класическо, но все пак интересно. Внимавайте накъде точно се насочвате, тъй като различните оттенъци не бива да се смесват безразборно. Съветваме ви да съчетаете сивото с по-светли тонове като контраст.

Тайнствено оранжево

всекидневна в оранжево

Топлият тиквен цвят би направил една стая с ограничена естествена светлина по-светла и приканваща. Тайната, при използването както на оранжевото, така и на всеки друг по-ярък цвят, е да се спрете на нюанс, който е няколко пъти по-тъмен от този, който си мислите, че искате в действителност.


 

Обзавеждане в оранжево от GRANDecor


Представителят на чистотата – бялото

всекидневна в бяло

Бялото ще превърне всяка стая в просторна и приветлива. Не само това, но този цвят кара всеки цвят да изпъква, така че спокойно можете да приемете, че бялата стая е поле за изява, където можете да покажете най-красивите си притежания и да изпробвате съчетание от различни цветове.


 

Обзавеждане в бяло от GRANDecor


Огнено червено

всекидневна в червено

Силни цветове като червеното биха придали драматичен вид на дневната ви. Запомнете обаче, че колкото по-ярко е червеното, толкова по-дразнещо е то за нервната система. Съветваме ви да избирате по-меки тонове, които да са сравнително ограничени като присъствие. Ако много държите на този цвят, можете да го използвате по-умерено и за различни елементи, а не цялостно боядисване на помещението.


 

Обзавеждане в червено от GRANDecor


Загадъчно черно

всекидневна в черно

Този цвят би накарал една стая да изглежда стилна и приятна. За да притъпите силния му ефект, можете да използвате светли тонове за мебелите, които значително ще го омекотят. Съчетанието межу черно и бяло е вечната класика, която ще придаде на дневната ви изключителен лукс.


 

Обзавеждане в черно от GRANDecor


Цветът на природата – зеленото

всекидневна в зелено

Свежестта на зеленото носи динамичност и енергия на дневнята. Ако искате да го омекотите, спрете се на мебели от тъмно дърво със светла тапицерия.


 

Обзавеждане в зелено от GRANDecor


Нежността на бежовото

всекидневна в бежово

Може и да ви се струва изтъркано, но бежовото носи усещане за комфорт и уют. За да го направите малко по-модерно, можете да експериментирате с различни ярки цветове за мебелите и аксесоарите. Съчетанието с дърво прави дневната ви неповторима.

Морско синьо

всекидневна в синьо

За изискан, но все пак приветлив вид, можете да се спрете на синьото. Цветът ще привлече гостите ви да влязат и ще ги накара да се чувстват като у дома си. Можете да експериментирате с разнообразните нюанси, за да раздвижите настроението.


 

Обзавеждане в синьо от GRANDecor


 

Изберете своя цвят, който ще се отрази най-добре на настроението ви, съчетайте го с мебелите и аксесоарите в дневната така, че да ви кара да се усмихвате. Ако сте готови с избора си, доверете тази задача на специалисти, които могат да ви дадат и съвет за цветовото съчетание. Пуснете заявка за боядисване в MaistorPlus, сравенете получените оферти, разгледайте профилите на кандидатствалите изпълнители, запознайте се с оставените за тях оценки и освежете апартамента си бързо и лесно.