Съвети при обзавеждане на всекидневната

Дневната е мястото от къщата, предвидено за почивка и релаксация, за посрещане на гости и за приятни разговори. Незаисимо дали сте фенове на класическия стил или на модерните форми, трябва да подберете мебелите за тази стая така, че да ви кара да се чувствате спокойни и щастливи.

Съвети за последователността при обзавеждане на една всекидневна:

  1. Изберете стила на стаята, като разбира се го съобразите с общата визия на вашия дом.
  2. Цветовете са важна част от интериорния дизайн на всяко помещение. Подберете тон, подходящ на стила, в който ще творите. Ако помещението е малко, тонирайте в бяло или друг светъл цвят, за да уголемите визуално пространството.
  3. Съобразете подредбата на мебелите, както стилово, така и като разположение в помещението. Използвайте максимално всяка ниша и чупка в стаята. Ако имате нестандартна форма на всекидневна, можете да се възползвате и от мебели по поръчка.
  4. Декорирайте стените и свободните пространства. Акцентирайте с ярки едноцветни елементи или с интересни уникални предмети. Използвайте произведения на изкуството, за да внесете уют. Не претрупвайте пространството, за да се чувствате удобно.

В галерията на статията сме ви подготвили няколко свежи идеи за обзавеждане на всекидневна.

Ниската мека мебел изисква съчетание с малка и ниска холова масичка. Това е стил, който изразява съвременни решения. В този случай подходящи са венециански щори вместо тежки пердета. Те сами по себе си са ефектни, когато са спуснати, а в обратния случай пропускат голямо количество светлина в помещението.

Ако общият фон на стаята е светъл, бихте могли да превърнете дивана в основен акцент. Нека бъде в ярък и стилен цвят – тюркоазен, червен или даже оранжев. Това ще внесе свежест в стаята и ще отпадне нуждата да декорирате допълнително с дребни ярки елементи.

Окачените тавани с лунички са често срещани в по-модерните домове. Изглеждат изискано и стилно във всяка всекидневна. Това решение спестява грижи по бърсането на прах от полилея и в същото време е достатъчно ефектно.

Много съвети за обзавеждане на всекидневна могат да бъдат дадени във връзка с декорацията на стените. Можете да изберете различен цвят – един или няколко, за да подчертаете стената зад холовата гарнитура. Друг вариант е да направите груба замазка или просто тухлена стена. Това е добре да се съобрази със стила на интериорния дизайн, който сте избрали. Фигуралните тапети също създават уют, когато са акцент по стените на всекидневната.

Килимчето на пода под масата е важна част от декорацията на един хол. Той заедно с меките възглавнички по дивана и креслата, и нежните цветя на масата са неизменна част от интериора. Килимчетата могат да са тъкани, плюшени, мъхести или изчистени, едноцветни, фигурални или пъстри и многоцветни. Всичко зависи от мебелите наоколо. Този тип постелки могат също отлично да изиграят ролята на акцент в подредбата на хола.

Както сте забелязали големите и удобни дивани, кафените масички и меките фотьойли за четене са едни от най-предпочитаните. И все пак прегледйте нашите предложения за полезни идеи. Няма начин да не харесате нещо за себе си!

Онлайн магазин на GRANDecor