Идеи за декорация на хол

Идеи за декорация на хола

Холът е едно от помещенията в дома, в които прекарваме доста време било то сами или с гости край масата. Това е основателна причина да сме по-взискателни при обзавеждането и декорирането на тази стая. В зависимост от стила в жилището, холът може да се декорира в много и различни варианти.

Модерната визия е характерна за по-изчистени пространства. Ето защо прекалено многото декоративни елементи са излишни. За осветление често се предпочитат лунички, монтирани в окачени тавани. Минималистичните лампиони са подходящ декоративен елемент за модерен хол.

Старинните ретро мотиви позволяват малко повече орнаментика и изобилие от предмети. За декорация на хол в ретро или винтидж стил, например, бихте могли да изберете по-масивни мебели. Набляга се на изработки от дърво и ковано желязо. За предпочитане е материите да са естествени. Фонът в помещенията е добре да бъде много светъл, даже бял, за да изпъкват добре декоративните елементи.

В тази статия ще разгледаме няколко предложения за декорация на хола. Ще споменем и някои по-интересни решения за обзавеждане.

Малки романтични възглавнички на точки и постелка на пода с леопардова шарка! Това е първото ни предложение, а при второто ви очарова вечното синьо море от картина на стената. Морското синьо присъства също в интересните лампи на нощните шкафчета и чинийката за бонбони на масата.

В третия интериор се крие пиратско съкровище или поне някаква тайна в старинния сандък с метални катарами и масивна ключалка. Изглежда мистериозно и предизвикателно.

Следващият декор е изискан и аристократичен, с невероятна отоманка с кръгли възглавнички за ръцете. Тук определено шикът и удобството са основен приоритет.

Не са забравени и любителите на рустикалния стил – едно от предложенията е с украса от еленови рога. Диво, но ефектно и подходящо, както за декориране на хол в апартамент, така и за хола в планинска къща.

Бохемите също ще намерят нещо за себе си – чудесен диван в цвят графит и голямо абстрактно пано на стената. Бутикови нощни лампи в черно и инокс подчертават лукса в помещението.

Романтиците могат да заложат на декорация на хола в пепел от рози и бяло. Изглежда напудрено, но уютно. Няколко иноксови акцента и съвременна картина на стената подчертават отлично стила в стаята.

Мебелите от ратан в хола са за тези, които се доближават до природата отвън. Естествените материи в дамаските са за предпочитане при този вид декорация за хол.

И така:

Когато започнете да обзавеждате и декорирате своя хол, трябва да спазите няколкото основни стъпки: избор на стил, подходящи цветове, подходящо осветление, разположение на мебелите и допълнителна декорация и акценти.

Успех в предизвикателството и нека късмета на начинаещия ви следва неотлъчно!

Онлайн магазин на GRANDecor