Зелена всекидневна за баланс и спокойствие у дома

Зелена всекидневна за баланс и равновесие у дома

Когато говорим за цветове във всекидневната, често се ориентираме към неутралните. В повечето модерни домове за фон се използва бяло, сиво, бежово или кремаво. След това се добавят различни слоеве декор и аксесоари, за да се внесат ярки нюанси. За тези, които  са готови за по-различни решения предлагаме идеи за обзавеждане на всекидневна в зелено. Този тон дава широка гама нюанси, възможност за приложение в различни стилове и не на последно място внася спокойствие и равновесие в дома.

Тези, които търсят топлина, нежност и елегантност трябва да заложат на светлия цвят – резедаво и всички негови близки нюанси. Тъмният тон ще внесе сила и категорична доминация в една зелена всекидневна.

Намираме за много добра комбинацията на зелено с жълто. Често тези два цвята могат да се употребят така, че да преливат един в друг и да освежават обстановката. Можете да поставите жълт фон, а зеленото да е мек оттенък върху него.

Приятна атмосфера гарантира и комбинацията на зелено със синьо в обзавеждане на всекидневна. Ще получите прохлада и намек за изкушенията на лятото. Всички тези текстури можете да постигнете с боя, но не забравяйте, че напоследък отново са на мода позабравените от миналото тапети. Внесете орнаментика чрез тях, ако не сте убедени в едноцветния чар на вашата зелена всекидневна.

Добър краен резултат за интериорния дизайн може да бъдат и няколко пухкави възглавници по дивана в този тон, както и лампион, ваза или красив килим. Дори една дамаска в зелено може да промени атмосферата в цялото помещение.

източник