Николета Кръстева от “EXTRAVAGANCE design”

Дизайнер Николета Кръстева

Според последните проучвания Бургас е сред най-добрите градове за живеене в България. Принос към това, безспорно имат и усърдните и талантливи млади хора, които градят кариерата си на местна почва. Една от тях е и днешната ни гостенка. Запознайте се с Николета Кръстева – дизайнер и управител на интериорно студио EXTRAVAGANCE design.

Ето и какво сподели тя специално за нашите читатели:

Как се роди идеята за EXTRAVAGANCE design?

Дори не съм се замисляла с какво ще се занимавам, все едно винаги съм знаела. Още преди да започна да работя осъзнах, че обстановката в дадено жилище, заведение, магазин….оказва огромно влияние върху настроението ми. Радвам се, че днес имам възможност да помогна на своите клиенти да се чувтстват по-добре.

Как минава обикновен работен ден?

Всеки ден е различен сам по себе си. Работата е изключително интересна и много динамична. Срещите с клиенти, под-изпълнители и доставчици заемат голяма част от ежедневието ни. Но най-динамични са моментите преди да издадем даден обект.

Кое прави Вашите проекти по-различни? Кой е любимият Ви сред тях?

Към всеки един клиент подхождаме индивидуално и смятаме, че това ни прави по-различни. Всички проекти си имат своята идентичност и ми е трудно да преценя кой е сред любимите ми. Работихме върху един проект – еднофамилна къща в Ботевград и може би там успяхме най-добре да пресъздадем мечтите на клиентите, видяни през нашите очи.

Кои са най-екстравагантните желания на клиенти, свързани с интериора на дома?

За съжаление клиентите се страхуват да експериментират до толкова, колкото ми се иска.

Какво харесвате най-много в работата си?

Това да реализираш свой проект по начин по който го виждаш е прекрасно, но не е достатъчно. Доволният клиент е нещото, което те зарежда с енергия и хъс и ти се иска  все повече и повече ….

Как оценявате работата на българските дизайнери?

Радвам се, че колегите вдигат нивото на услугите, които предлагаме. Интериорният дизайн и крайният продукт са съвкупност от много детайли, не само от идеи и визуализации.

Какво бихте посъветвали новодомците, които решават сами да обзаведат жилището си?

Да се въоръжат с търпение, ако пък им липсва такова, то най-добрият начин да си спестят нерви, време и средства е като се свържат с интериорен дизайнер.

По какво работите в момента?

Интериор на два жилищни обекта и магазин за дрехи в Mall Galleria – Бургас.

На какво дължите успеха си? За какво още мечтаете?

На упоритостта и отдадеността, която влагам във всеки един проект. Мечтая за все повече реализирани проекти и доволни клиенти.

EXTRAVAGANCE design

Онлайн магазин на GRANDecor