Антония Саранеделчева от “Моми Студио” [интервю]

Антония Саранеделчева

Ще надникнем в колоритния свят на талантливия дизайнер Антония Саранеделчева – собственик на студио за интериорен дизайн „Моми Студио”.  Вярвайки в това, че “домът е такъв, какъвто е човека“, нейните проекти отразяват напълно индивидуалността на клиентите.

Ето и какво сподели тя специално за нашите читатели:

Как протича обикновен работен ден?

Обикновенно ставам сутрин в 7ч. Будя се без чаша кафе. Стимула и адреналина идват от текущия ми проект. Обичам да работя на тишина или на тиха jazz музика. Може би все нетипични неща за повечето хора от артистичния свят.

Къде намирате вдъхновение? Какво провокира въображението Ви?

Идеите ми идват след обсъжданията, които правя с клиентите ми. Старая се да вникна в тяхната душевност и това, което най-добре ще им приляга като атмосфера в дома им. Вдъхновявам се като непрекъснато следя теченията и новостите в областта на дизайна. Това стимулира въображението ми.

На нас ли ни се струва или наистина имате изразен афинитет към по-женствени и романтични виждания за интериор?

Не бих казала. Мисля, че нямам афинитет само към един стил или течение в интериорния дизайн. Разнообразието от различни тип задания и стилове ме обогатява професионално. Вероятно неизменно придавам част от “женския” си почерк на всички интериори, които проектирам.

Как се роди идеята за апартамент ‘Кокетно’?

Идеята се роди именно след обсъждането, което правя винаги с клиента си. Изслушвам внимателно какво желае той или тя. Обикновенно клиентите нямат точна представа как трябва да изглежда жилището им, но имат едни или други предпочитания към цветове и стил. Опита и моите естетически виждания ми помагат да притворя тези техни желания за жилището им в реална добре балансирана, функционална среда.

Как оценявате работата на българските дизайнери?

Като цяло много добре! Имаме много добри дизайнери с изразен почерк и индивидуалност в проектите им. Разбира се, това е едно от най-големите достойнства на всеки един дизайнер.

Какъв съвет ще дадете на новодомците, захванали се с трудната задача да обзаведат сами жилището си?

Съветвам ги, ако нямат възможност да потърсят професионалната услуга на дизайнер, добре да се информират какво е актуално в момента. Ако пък имат удоволствието да работят с професионалист в областта, максимално да му се доверяват, защото това води към по-добри резултати, които в края на краищата са от значение и за двете страни.

По какво работите в момента?

В момента работя по няколко частни интериора едновременно, както и върху един обществен.

За какви успехи още мечтаете?

Признанието и популяризирането на името на един човек в областта на изкуството винаги носи удовлетворение за него. Разбира се, мен най-много ме радва ако то е положително и идва от професионалните среди!

Онлайн магазин на GRANDecor