По-модерна баня бързо и лесно? Ето как!

Модерна баня

Банята е едно от ключовите помещения във вашия дом. Там прекарвате не малко време и със сигурност ви се иска да се чувствате уютно и приятно в нея, било то за тонизиращ сутрешен тоалет, или за релаксираща вечерна вана.

Да се радвате на удобствата на една модерна баня е примамлива идея, но понякога това може да се окаже истинско предизвикателство, особено ако помещението не е било реновирано години наред. Едно от разумните решения в такъв случай е да освежите старата баня с прилагане на простички, но ефектни трикове, които с удоволствие споделяме с вас.

Искате да освежите банята си лесно и бързо? Ето как!

Сменете цвета

Цветна баня

Малко свежа боя върши чудеса! Дори само пребоядисване на помещението в светли пастелни тонове ще постигне желаното освежаване на банята и ще създаде приятна и комфортна атмосфера и усещане за повече простор и лукс. Ако сте по-смели, можете да въведете и някой по-силен цветови акцент. Контрастът в цветовете е една от водещите тенденции в интериорните решения на съвременната баня.

Ако банята ви е с фаянс, използвайте специализирана боя за плочки или пък заложенете на най-лесния вариант – стикери за баня.

Полезни съвети:

  • Изборът на цвят е добре да следва както стила, така и общата цветова гама на интериора в целия ви дом. Ако те са в минималистично сиво, едва ли ще е удачно банята да е в ярки или прекалено тъмни тонове.
  • Съчетанието на светлите и тъмните нюанси на една и съща цветова гама е сигурен успех за постигане на изискана и стилна визия.

Сменете аксесоарите

Аксесоарите са важни за създаване на уют и стил във всяко помещение и банята не е изключение. Подновяването на декоративните елементи е простичко и нескъпо решение за модернизиране интериора на старата баня. Блясъкът и свежите цветове на новите артикули са достатъчни за да обновят цялостния облик на помещението и да му придадат съвременен и модерен вид.

Полезни съвети:

  • Избирайте аксесоари, подходящи за интериорния стил на цялостното обзавеждане на банята.
  • Изберете аксесоарите за тоалетна козметика и принадлежности с дизайн и в цветове, които да ги превърнат в деликатни, но ефектни фокусиращи вниманието елементи.

Сменете старите постелки за баня. Тъкàните малки черги и парцалени килимчета са хит! Със своите цветове и шарки те създават неповторима атмосфера на уют и внасят много красота и стил. За мокрите части ще са по-подходящи стъпки изработени от природни материали, устойчиви на влага и мухъл – дървен материал, бамбук и дори речни камъчета. А ако мястото позволява, защо не заложите и на красив килим?!

Килим в банята

Не забравяйте да смените и старата завеса на душа! Една нова завеса с интересни шарки и геометрични форми ще освежи интериора и ще внесе ново настроение. При възможност, предприемете по-кардинална смяна и вместо нова завеса закрийте душа с параван от стъкло или пластмаса. Така вашата баня ще изглежда напълно променена, модерна и луксозна.

Сменете и дребните аксесоари – поставки, чаши и дозатори за тоалетна козметика, както и всякакви други елементи за тоалетни принадлежности.

Освен смяна, добра идея е да добавете и съвсем нов и дори изненадващ аксесоар. Това може да е малка мебел, като изискан стол или табуретка с кожена тапицерия, малък скрин или тоалетна масичка, дори кристален полюлей или картина. Подобни елементи красят най-луксозните бани. Защо не и вашата?!

Сменете визията

Подредена баня

Една разхвърляна стая не може да изглежда приятно и уютно. Затова, един от най-бързите и ефикасни начини  да освежите банята е да приберете всичко излишно и да подредите старателно всички елементи оставени на показ. Изнесете от банята всички неща, чието място не е там, съберете мръсното пране в коша и приберете всякакви дребни елементи в шкафчетата. Погрижете се хавлиите да са грижливо сгънати и подредени. Така разтребена, банята ще изглежда по-просторна, чиста и уютна.

Полезни съвети:

  • Използвайте държачи и открити контейнери за окачване и складиране на хавлиите, като рафтчета, стелажи, декоративни стълби, и др. Такива артикули са много популярни сред съвременните тенденции за обзавеждане на луксозни бани.
  • Възползвайте се от дизайнерския външен вид и цветовете на аксесоарите и хавлиите и ги превърнете в атрактивни декоративни акценти.

За по-приятна визия и свеж вид на банята, санитарният фаянс и всички повърхности покрити с плочки трябва да са максимално добре почистени и задължително подсушени. Като допълнителен атрактивен акцент, добавете саксийно растение или интересен декоративен елемент и окачете голямо огледало с впечатляваща рамка.

Онлайн магазин на GRANDecor